Saint Vincent en de Grenadines reisblogs

Ding dong gaat de bel van Mick Jagger

awesomemore was er (tot 07 aug 1997) Gepost op 30 nov 114 reacties

Na een paar dagen te zijn bijgekomen van de gekte van Saint Lucia en haar bewoners hijsen we de zeilen, gaat de automatische piloot aan en zetten we, onder incidentele begeleiding van dolfijnen, koers richting St. Vincent en de Grenadines.

Onderweg wordt er van tijd tot tijd een Nederlandse vlag op een onbewoond eiland gepland. Verder gebeurd er weinig. We gaan mee in het ritme van de deining en de zwoele avonden. De afwisseling bestaat uit het kopen van kreeft van een visser die in hetzelfde atol als wij heeft aangemeerd.

De horizon knipoogt twee maal daags naar ons. Zonsopgang is voor het duo dat wacht loopt. Op zonsondergang wordt gevieren getoast. Na St. Vincent dat volledig beplant met wiet lijkt te zijn, zakken we verder zuidwaarts. Op naar Mustique.

Mustique is een privé eiland voor de rijken der aarden. Het is gezegend met een countryclub en een miniatuur vliegveld. De mensen rijden wat rond in golfkarretjes. Er is ook 1 taxi op het eiland. Die nemen we en al snel staan we voor de poort van het huis van Mick Jagger. We zijn er klaar voor! De bel wordt ingedrukt. Ding dongggggg klinkt het en.......niets. Mick is niet thuis.

Tropical Taxi brengt ons vervolgens naar het prachtige huis van textielboer Tommy Hilfiger. We zijn nu een echte startour aan het maken. Tommy heeft smaak. Zijn huis is er een uit het architectuurboekje: je staat er voor, het is rechthoekig en je kijkt er doorheen. Minimalistisch met een rijk uiterlijk. Zo tuffen we nog even door totdat het eiland geen geheimen voor ons heeft en we weten welk huis het wordt als de Staatsloterij gewonnen wordt.

Heel even waren we 1 met Mick. Een minuut lang dagdroomden we dat de oude rocker thuis was. Dat, nu we er toch waren, even konden bijkletsen onder het genot van een cocktailtje terwijl Keith in een kokospalm hing.

Maar het liep anders en dus vertrouwen we ons weer toe aan de zee. De zee die nog ouder is dan Mick en ook zo lekker ritmisch met haar heupen wiegt.

awesomemore Positie 52 (35754 p.) Lid sinds 06-04-2011 Foto's en tips: 1258 Blogs: 70 Fans: 12
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Motor City Break
8 5
Gepost op 01 december
Verenigde Staten Wisconsin Illinois Michigan
Memories of Marseille
2 2
Gepost op 28 maart
Frankrijk Marseille
California Zephyr Dreaming
4 4
Gepost op 15 maart
Verenigde Staten Utah

Reacties bij deze blog

MathuBloom

Door: MathuBloom • Geplaatst op

Zo kom je weer op hele andere plekjes, met zo'n boot. Een verhaal met een air aan warme 'relax'-lucht.

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Belletje trekken bij Mick. Alleen dat al is bijzonder! Dat zullen weinigen je kunnen nazeggen. Mooi verhaal.

papillonreizen

Door: papillonreizen • Geplaatst op

Op naar de volgende 'grote der aarde'? Ben benieuwd waar de stroom jullie heenvoert.

EvanderHel

Door: EvanderHel • Geplaatst op

Haha, gelukkig steekt ze haar enorme tong niet naar jullie uit! En ik weet nu waar ik je kan vinden als je het Oudejaarslot hebt gecasht ;-D
Grote kans dat Mick dan bij jou komt aanbellen...

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.