Saint Vincent en de Grenadines

Saint Vincent en de Grenadines (SVG) is een onafhankelijke eilandengroep in de Cariben, ten Noorden van Grenada. De eilanden maken deel uit van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Saint Vincent is het grootste eiland, waar 95 procent van de bevolking woont en werkt. De andere 31 eilandjes en rotspartijen zijn, los van enkele kleine dorpjes, vrijwel onbewoond. In 1675 spoelden de eerste niet-Caribische bezoekers aan op de kust. Deze zwarte slaven waren de enige overlevenden van de schipbreuk van een Nederlands schip. Zij werden moeiteloos in de maatschappij opgenomen en hun nabestaanden leven nog altijd op de eilanden. Saint Vincent en de Grenadines zijn onafhankelijk sinds 1979. Voor die tijd behoorden de eilanden zowel de Engelsen als de Fransen toe. Onderlinge strijd tussen deze twee landen was dan ook niet te voorkomen. De eilandbewoners hadden minder moeite met de Fransen en gaven hen toestemming zich als eersten te vestigen op het eiland. Na het verdrag van Parijs verloren de Fransen hun grond aan de Engelsen.
Saint Vincent en de Grenadines maken alle clichés over een turkooizen zee, stille stranden, een kleurrijke bevolking en romantische zonsondergangen meer dan waar. Als je daar niet van houdt, is er altijd nog het avontuurlijke woud of de vrij actieve vulkaan die je over de streep kunnen trekken.

Informatie over Saint Vincent en de Grenadines

Populaire highlights van Saint Vincent en de Grenadines

Alle highlights van Saint Vincent en de Grenadines

Beste foto's & tips van Saint Vincent en de Grenadines

Geheel onverwachts kwam deze jongen uit de bosjes en vond het geen probleem dat ik wat dichterbij kwam om een foto te nemen.

>>

Tijdens de zeilvakantie het heerlijke eilandje Mayreau aangedaan. Ook dit eilandje heeft een heerlijk 'bounty' strand. Twee dagen voor anker gelegen, snorkel...

>>

Pascal kwam naar onze zeilboot zwemmen met de zelf bewerkte kalebassen.

>>

Praktische informatie over Saint Vincent en de Grenadines

Kaart van Saint Vincent en de Grenadines en omgeving

Laatste Saint Vincent en de Grenadines Artikelen

Met onze reisgids Saint Vincent en de Grenadines ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Reisnieuws
Caribbean - Saint Vincent & Grenadines

24 aug 2012, Saint Vincent en de Grenadines zijn een onafhankelijk eilandenrijk in het Caribisch gebied, waarvan maar weinig Nederlanders een stempeltje in hun paspoort hebben. Columbus reisde langs zeven van de elf eilanden. Conclusie: terwijl de toeristenind...

0