Saint Lucia

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Saint-Lucia, een tropische verrassing.

Saint Lucia


Saint-Lucia.

OK, ’t is ver weg. Maar wat je van ver haalt is lekker en dat geldt zeer zeker voor dit Caribische eiland. Qua natuurschoon is het beslist een van de mooiste eilanden in dit gebied. [url="http://www.columbusmagazine.nl/images/user_images6/651ec/651ec.jpg" target="_blank"]De Pitons[/url] staan zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco. Die Pitons zijn twee vulkanische pluggen. Een vulkanische plug is gestolde lava die is ontstaan in de pijp van een actieve vulkaan. Nadat de vulkaan is gedoofd kan het omliggende gesteente, de vulkaankegel, door erosie verdwijnen. De harde plug blijft dan over. Gros Piton is 771 meter hoog en Petit Piton is 743 meter. Via hun naam kun je snel ontdekken dat het eiland ooit Frans bezit is geweest.

Als je vulkanisme interessant vindt moet je zeker ook in Soufrière gaan kijken. Hier vlakbij is namelijk een “drive-in” krater. Je kunt met een auto of busje heel dicht bij de dampende zwavelvelden komen. Nee, het ruikt niet lekker. Maar het is wel de moeite waard.

Saint-Lucia is een deel van het Britse Gemenebest. De bewoners erkennen dus Queen Elisabeth als hun vorstin.

Iedereen die van tropische bloemenpracht houdt zal met volle teugen genieten hier. Bij een georganiseerde rondrit zullen ze je ook zeker de prachtige botanische tuin laten zien. De zon en de bloemen zouden je bijna doen vergeten dat lang niet alle bewoners van Saint-Lucia financieel goed kunnen rondkomen.

Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten. De bevolking is dus blij met je komst.
Via deze tip kan ik ook meteen reclame maken voor een cruise. ’s Nachts varen en overdag genieten van het prachtige en interessante Caribische gebied. Geen gesleep met bagage tijdens het eiland-hoppen. Kortom: doen!