St. Kitts

Op St. Kitts kun je een erg leuke treinrit maken. Aan de noordkant van het eiland krijg je goed zicht op een stukje Nederland: het eiland Sint-Eustatius. Aan de zuidoostkant zie je een stratovulkaan die tussen de 32.000 en 22.000 jaar geleden is ontstaan met een hoogte van 601 meter. Saint Kitts is het hoofdeiland. Hier ligt ook de nationale hoofdstad Basseterre.

Informatie over St. Kitts

Beste foto's & tips van St. Kitts

'400155' door herman m '400155' door herman m

Saint Kitts en NevisSt. Kitts

Saint Kitts en NevisSt. Kitts

Zicht op St. Eustatiu

herman m

Tijdens een treinrit over het eiland Saint Kitts heb je aan noordzijde een schitterend uitzicht op de Nederlandse gemeente Sint Eustatius. Op de voorgrond van de foto zijn tevens nog de restanten van een oude suikerplantage te zien. Saint Kitts is het grootste van de beide eilanden van de federatie Saint Kitts en Nevis. Het eiland draagt de naam van de naamheilige van Christoffel Columbus, de heilige Christoffel. De hoofdstad is Basseterre. De oppervlakte van het eiland is 168 km². Saint Kitts behoort tot de Kleine Antillen. De dichtstbijzijnde eilanden zijn Nevis in het zuiden (3 km) en Sint Eustatius in het noorden (10 km). Met deze eilanden en met Saba vormde St. Kitts in de laatste ijstijd één eiland. De bodem van het eiland bestaat vooral uit vulkanisch gesteente. De eersten die zich op het eiland vestigden waren de Britten in 1623. Op een paar Franse overheersingen na bleef het Brits tot het in 1967 autonomie kreeg. In 1983 werd het land onafhankelijk. De grootste inkomstenbron van de eilandbewoners is het toerisme. Verder wordt er veel gewerkt in de dienst- en landbouwsector.

'387117' door pascalebruinen '387117' door pascalebruinen

Saint Kitts en NevisSt. Kitts

Saint Kitts en NevisSt. Kitts

Hier zie je een uniek

pascalebruinen

Dit adembenemende uitzicht had ik tijdens een tochtje over het eiland van St. Kitts, waar je - slechts gescheiden door een dunne strook land - links de Atlantische Oceaan kunt zien en rechts de Caribische Zee.

'377002' door Fransvdg '377002' door Fransvdg

Saint Kitts en NevisSt. Kitts

Saint Kitts en NevisSt. Kitts

Zicht op...Sint-Eusta

Fransvdg

Op St. Kitts kun je een erg leuke treinrit maken (zie ook mijn tip hierover). Aan de noordkant van het eiland krijg je goed zicht op een stukje Nederland: het eiland Sint-Eustatius. Aan de zuidoostkant zie je een stratovulkaan die tussen de 32.000 en 22.000 jaar geleden is ontstaan met een hoogte van 601 meter. De lokale bevolking van Saint-Kitts krijgt waarschijnlijk weinig topografie op school, want tijdens een treinrit over het eiland werd mij door het personeel verteld dat dit het eiland Saba was.....(Dit ontdekte ik zelf pas thuis op 17 februari 2013...)

Laat kaart zien