Saint Kitts en Nevis malaria

Is er malaria in Saint Kitts en Nevis en wat zijn de malaria gebieden Saint Kitts en Nevis? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Saint Kitts en Nevis, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Saint Kitts en Nevis. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Saint Kitts en Nevis verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Saint Kitts en Nevis om te zien of jouw Saint Kitts en Nevis reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Saint Kitts en Nevis is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Saint Kitts en Nevis

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Saint Kitts en Nevis.  

Informatie over Saint Kitts en Nevis

Meer Saint Kitts en Nevis inspiratie

'400155' door herman m '400155' door herman m

Saint Kitts en NevisSt. Kitts

Saint Kitts en NevisSt. Kitts

Zicht op St. Eustatiu

Tijdens een treinrit over het eiland Saint Kitts heb je aan noordzijde een schitterend uitzicht op de Nederlandse gemeente Sint Eustatius. Op de voorgrond van de foto zijn tevens nog de restanten van een oude suikerplantage te zien. Saint Kitts is het grootste van de beide eilanden van de federatie Saint Kitts en Nevis. Het eiland draagt de naam van de naamheilige van Christoffel Columbus, de heilige Christoffel. De hoofdstad is Basseterre. De oppervlakte van het eiland is 168 km². Saint Kitts behoort tot de Kleine Antillen. De dichtstbijzijnde eilanden zijn Nevis in het zuiden (3 km) en Sint Eustatius in het noorden (10 km). Met deze eilanden en met Saba vormde St. Kitts in de laatste ijstijd één eiland. De bodem van het eiland bestaat vooral uit vulkanisch gesteente. De eersten die zich op het eiland vestigden waren de Britten in 1623. Op een paar Franse overheersingen na bleef het Brits tot het in 1967 autonomie kreeg. In 1983 werd het land onafhankelijk. De grootste inkomstenbron van de eilandbewoners is het toerisme. Verder wordt er veel gewerkt in de dienst- en landbouwsector.

'387117' door pascalebruinen '387117' door pascalebruinen

Saint Kitts en NevisSt. Kitts

Saint Kitts en NevisSt. Kitts

Hier zie je een uniek

Dit adembenemende uitzicht had ik tijdens een tochtje over het eiland van St. Kitts, waar je - slechts gescheiden door een dunne strook land - links de Atlantische Oceaan kunt zien en rechts de Caribische Zee.

'507383' door Fransvdg '507383' door Fransvdg

Saint Kitts en NevisBasseterre

Saint Kitts en NevisBasseterre

Bij onze zuiderburen

Als je de landen wilt bezoeken die grenzen aan ons Koninkrijk der Nederlanden dan hoort Saint Kitts daar ook bij, omdat het iets ten zuiden van Sint-Eustatius ligt. Als we praten over onze zuiderburen moeten we voortaan dus niet meer aan de Belgen denken, maar aan de inwoners van Saint Kitts. Op deze foto zie je het nationale museum in de hoofdstad Basseterre. Het is niet groot, maar geeft wel een aardig beeld van de geschiedenis en de tradities van het eiland. Wie meer wil zien van Saint Kitts raad ik een cruise aan. Maar het is goedkoper om even naar mijn "oude" foto's hier op de site te kijken......

Laat kaart zien

Laatste Saint Kitts en Nevis artikelen

Met onze reisgids Saint Kitts en Nevis ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.