Puerto Rico

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter arny

Vier eeuwen Spaans-Caribische cultuur komen in Puerto Rico samen met Amerikaanse invloeden, wat zo nu en dan leidt tot curieuze combinaties. Parkeerterreinen naast plaza’s, snelwegen naast fonteinen en skyscrapers naast hutjes: het past bij de gemengde geschiedenis van dit eiland. Reizigers die zich in het berglandschap wanen of de onontwikkelde kust ontdekken kruisen heuveldorpjes met vriendelijke lokale bevolking en passeren riffen waar duikers ontzettend veel vissen zien in slechts een paar seconden.

Puerto Rico is gelegen in het oostelijk deel van de Caribische Zee, ten oosten van de Dominicaanse Republiek en ten westen van de Maagdeneilanden. Het maakt deel uit van de Grote Antillen. De hele archipel bestaat uit het hoofdeiland Puerto Rico en diverse kleinere eilandjes, waaronder Vieques, Culebra en Mona. Het hoofdeiland is 170 kilometer lang en 60 kilometer breed, met een bevolking van ongeveer vier miljoen. De hoofdstad San Juan -tevens de grootste stad van het eiland- ligt aan de noordkust en telt zo'n 430.000 inwoners. Met 1338 meter is de Cerro de Punta het hoogste punt van Puerto Rico. Het laagste punt ligt op zeeniveau.

Hoewel Puerto Rico deel uitmaakt van de Verenigde Staten, is Spaans hier de voertaal. Naar schatting is minder dan een kwart van de bevolking bekwaam genoeg om het Engels hier als voertaal te gebruiken. Ook op scholen wordt Engels als tweede taal onderwezen.

Puerto Rico kent een tropisch klimaat met het hele jaar warme temperaturen. Ook valt er redelijk veel neerslag, een echt droge periode is niet aan te wijzen. De kleinste kans op neerslag heb je in de wintermaanden, wanneer het ook iets koeler en minder benauwd is dan in de zomermaanden.

Op toeristisch gebied doet Puerto Rico het goed. Het is de grootste toeristische bestemming in het Caribisch gebied als je kijkt naar het toeristenaantal dat hier op jaarbasis naartoe komt. Het overgrote deel van die toeristen, meer dan 75 procent, is afkomstig uit de Verenigde Staten. Puerto Rico is vooral populair als tussenstop of opstapplaats van cruiseschepen. Menig cruiseboot legt aan op dit prachtige eiland.

Informatie over Puerto Rico

Populaire highlights van Puerto Rico

Alle highlights van Puerto Rico

Beste foto's & tips van Puerto Rico

San Juan heeft een kleurrijke, interessante binnenstad. De forten met hun dikke muren zijn al gebouwd in de Spaanse tijd. Voor de arme mensen zijn er later b...

>>

De combinatie van hele oude wijk (waar je beter niet kunt komen), het druk bezochte kasteel San Felipe Del Morro en de zee maken dit voor mij een kleurrijke ...

>>

Op de grote begraafplaats van San Juan zag ik dit grafmonument. Voor mij is dit suikerzoet vakwerk, veel dramatiek, maar wel knap gemaakt. Hierbij zie je ook...

>>

Praktische informatie over Puerto Rico

Kaart van Puerto Rico en omgeving

Laatste Puerto Rico Artikelen

Met onze reisgids Puerto Rico ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Reisnieuws
Eeuwenoude indianen opgegraven

29 okt 2007, De best bewaarde archeologische vondst van de Cariben wordt eindelijk opgegraven. Zowel de afmeting als de waarde van de vondst - een eeuwenoud plein voor Indiaanse ceremonies in San Juan, Puerto Rico - verbaast de plaatselijke archeologen.

0