San Juan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De ideale manier om het Caribische gebied te verkennen.

San Juan,
Puerto Rico


In de Caribische Zee liggen heel veel leuke vakantiebestemmingen. Strandliefhebbers en duikers kunnen zich natuurlijk beperken tot één eiland. Maar iedereen die iets meer van de wereld wil zien komt al snel voor een lastige keuze te staan: welk eiland kies ik?? Mijn tip is: kies er meer, maak een cruise.

Je vaart meestal ’s nachts en kunt overdag de eilanden verkennen. De meeste eilanden zijn klein. Dus dan kun je in een dagexcursie al heel wat zien. Je kunt er ook voor kiezen om op eigen houtje op stap te gaan.

Het aanbod van excursies is heel ruim: busrondritten, boottochten, strandbezoek, snorkelen, duiken, natuurtochten en cultuur opsnuiven. Jij kiest!

De prijzen kunnen per maatschappij flink verschillen en ook per maand die je kiest. Bereid je reis dus goed voor en ga eerst lekker googlen op internet voordat je boekt.

Ik ben begonnen op Puerto Rico. We hadden eerst een dag de tijd om de hoofdstad San Juan te verkennen. Er staat een prachtig oud fort, er is een interessant museum over de verdwenen Indiaanse cultuur en liefhebbers kunnen een gratis rondleiding door de Bacardifabrieken kiezen.

Qua natuurschoon vond ik Saint-Lucia een topper. De rit naar de Pitons, twee bergen van ruim 700 meter hoog, en de vulkaan in Soufrière is erg de moeite waard. In de botanische tuin vind je uitbundige bloemenpracht. Ook kom je er van alles aan de weet over de specerijen die er groeien.

Prachtige stranden vind je o.a. op Antigua. Vanaf Turner’s beach heb je fraai uitzicht op de nog steeds rokende vulkaan van het naburige Montserrat.

Op Sint-Maarten bezoek je twee landen, want de helft is van Frankrijk. Barbados is heel Brits georiënteerd. Verrassend vond ik het om te ontdekken dat Saint-Thomas (een van de Amerikaanse Maagdeneilanden) tot 1917 van Denemarken is geweest. De hoofdstad is vernoemd naar de Deense koningin Charlotte Amalie en het standbeeld van koning Christian IX staat er nog steeds. In de Frederickskerk vind je nog oude Deense grafstenen. Die verschillen maken elk eiland weer anders en dus ook leuk om te bezoeken.

In tien dagen tijd kom je zo op een heel ontspannen manier op zes verschillende eilanden. En aan boord word je ronduit verwend: heerlijk eten, uitgebreide buffetten en prima à la carte, geweldige theatershows met Chinese acrobatiek maar ook met kunstschaatsen en professionele zang en dans, sauna, fitness en nog veel meer.
(Toch jammer dat ik hier maar 400 woorden ter beschikking heb…..)