Atlantische kust image

Atlantische kust


Beste reistijd

Atlantische kust
Puerto Rico
Muchacha800

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Atlantische kust

Het weer aan de Atlantische Kust

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de Atlantische Kust te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is aan de Atlantische Kust? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor de Atlantische Kust

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag aan de Atlantische Kust:De beste reistijd voor Puerto Rico is januari t/m mei. Grappig aan Puerto Rico is dat het noordelijke deel meer regen vangt dan het zuidelijke. Stel je voor: je hebt je net na veel moeite geïnstalleerd op het witte palmstrand in een hangmat, kokoscocktail bij de hand, komt er een stevige windhoos gepaard gaand met een regenbui vanaf zee jouw kant op. Niet je ideale vakantiescenario? Mijd dan de maanden augustus, september en oktober, ook omdat deze maanden aantrekkingskracht uitoefenen op orkanen. De rest van het jaar word je van harte welkom geheten op Puerto Rico, waar de temperatuur nooit onder de 25°C komt. Wie liever geen orkanen ontmoet, vermijdt de maanden augustus en september.