Panama stekker

Panama – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Panama, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Panama gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Panama gebruikt kunnen worden zijn : Type A en B
Stekker A
Stekker B

Informatie over Panama

'451297' door Muirne76 '451297' door Muirne76

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Breaching Whale!

De eerste rugvin van een walvis was indrukwekkend maar niet helemaal bevredigend. Van de staartvin en de fontein van water werden we al erg blij. En toen begon het... zoveel dat we op enig moment niet meer wisten of we rechts of links moesten kijken. Dit moment op foto vastleggen was een 'lucky shot' maar de grijns komt nog steeds niet van ons gezicht als we hem terugzien.

'537872' door corriedewinter '537872' door corriedewinter

PanamaBinnenland

PanamaBinnenland

Tapir in Parque de...

Het Wekso Centro Ecoristico Naso in het Parque de Amistad is opgezet om de Naso-Teribe-indianen in dit gebied te helpen hun leven duurzamer in te richten. Voorheen brandden zij het bos af om akkers te realiseren; nu houden zij zich bezig met ecotoerisme. Vanuit het junglekamp, waar je in slaapzalen of in een traditioneel huis op palen slaapt, zie je vlakbij luiaards in de bomen hangen, langs diverse paden zie je allerlei gifkikkers, apen en vogels. Vanuit het kamp kun je op bezoek gaan in het grootste dorp: Sieyik. Avontuurlijk; heen op expeditie: lopend met een gids, terug met een vlot langs stroomversnellingen. Of wat rustiger, heen en terug met een kano met motor, en ter plaatse een lange of korte wandeling naar het dorp. Overal zijn de paden soms steil en glibberig. Het is dus erg handig om laarzen mee te nemen. Dit is de burgemeester van het dorp. Hij laat trots een schedel van de Baird's tapir zien. Deze tapir is de grootste soort die daar voorkomt.

'338898' door corriedewinter '338898' door corriedewinter

PanamaPanamakanaal

PanamaPanamakanaal

Panorama Panamanian..

Deze Panamanian Slider schildpadden leven in een moerassig gebied bij Gamboa, waar de Rio Chagres in het Panamakanaal uitkomt. De schildpadden planten zich hier ongestoord voort; ze worden niet gegeten. Waarom ze met zijn allen op een tak willen zitten is mij niet duidelijk; misschien toch vriendschap? In Gamboa begint het oerwoud NP Soberiana waar we een prachtige wandeling maakten langs de Pipeline road.

Bekijk alle Panama foto's en tips