San Blas beste reistijd

Het weer in San Blas

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor San Blas te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in San Blas? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor San Blas

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in San Blas:Heet en nat is het in San Blas altijd, maar heet en nog natter is het tijdens het regenseizoen tussen mei en november. Je pakt dus het beste je koffers vanaf eind december tot midden april.


Reisadvies San Blas: is San Blas veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
10 januari Dag van de Martelaren, 3 november Afscheiding van Colombia, 28 november Onafhankelijkheidsdag (Spanje).

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over San Blas

Beste foto's & tips van San Blas

'527752' door Marionhans '527752' door Marionhans

PanamaSan Blas

PanamaSan Blas

San Blas eilanden,...

Marionhans

Al heel lang stonden de San Blas eilanden in Panama op mijn bucketlist van bounty eilanden. Elke keer als ik in Panama was, bleek het onmogelijk om naar deze eilanden af te reizen. Maar afgelopen maand was het dan zover. Met mijn twee dochters heb ik deze fantastisch mooie eilanden eindelijk bezocht en deze eilanden bleken werkelijk bounty eilanden te zijn. Het was een hele tour om er te komen, het is namelijk alleen te bereiken per 4-wheel drive door de prachtige jungle van de Kuna indianen. Een reistabletje is aan te raden, want het is een pittige trip met veel haarspeldbochten en onverharde wegen met gaten. Daarna nog een half uur met een bootje. Maar het was het meer dan waard!

'518382' door Mathilde '518382' door Mathilde

PanamaSan Blas

PanamaSan Blas

Kuna indianen

Mathilde

Het was niet mijn idee om zo'n statie-portret te maken van deze drie vrouwen, maar ze wilden zelf graag zo met elkaar op de foto! Dit zijn drie vrouwen van de KUNA indianen op een van de San Blas eilanden waar wij in 2014 de kerst doorbrachten, een hele bijzondere ervaring!! De Kuna waren de oorspronkelijke bewoners van Panama. Toen de Spanjaarden Panama koloniseerden bleven de Kuna-indianen alleen nog op de San Blas-eilanden over, op een kleine kuststrook van het vasteland na. In 1925 kregen de Kuna-indianen zelfbeschikkingsrecht, ze hebben alle zeggenschap over hun eilanden en ze zijn een zeer gewaardeerde en gerespecteerde bevolkingsgroep in Panama ! We logeerden drie dagen bij hen op een piepklein primitief bounty eilandje (waar je in 5 minuten omheen loopt). Er wonen drie Kuna families op het eilandje in een klein hutje, dit zijn de drie vrouwen. Kuna vrouwen dragen altijd en overal de voor Kuna kenmerkende kleurrijke kleding met zelf geborduude mola's om hun middel. Om hun benen hebben ze veel kralenkettingen. Op hun wangen altijd een duidelijk zichtbare rode blos. De mola's, bestaande uit verschillende lagen textiel met uitgeknipte patronen, die door de vrouwen gemaakt worden. Op het textiel zijn organische vormen aangebracht die lijken op geometrische ontwerpen. De mola is een van de meest herkenbare symbolen van de Kunacultuur.

'540622' door Joanna '540622' door Joanna

PanamaSan Blas

PanamaSan Blas

Star-of-the-sea

Joanna

star of the sea wat mooi dat ik je zo goed zie door het water zo helder als kristal is dit nu een geval van life is good to me Van Porvenir gingen we met een bootje naar Chichime, waar verschillende zeilschepen voor anker lagen. Dobberen tussen -bijna- onbewoonde eilandjes, beetje snorkelen, relaxen onder een palmboom: life's good:-)

Laat kaart zien