Panama reviews

9
Panama playa-venao
Goeie Reis was hier 30 Jun 2019
Playa Venao is een bijzondere plek in Panama. Je moet er iets voor over hebben om er te raken, maar het is er dan ook heerlijk rustig. Zeker als je wat verder logies zoekt dan het populaire hostel Selina. Je kan er heerlijk surfen, strandwandelingen maken. Vlakbij kan je ook walvissen gaan spotten tijdens een excursie naar Isla Iguana. Wij verbleven hier 4 dagen en hebben ons geen moment verveeld.
Natuurgebied Strand Zee Activiteit Highlight
  • surfen
  • heel rustig
  • moeilijk te bereiken zonder eigen wagen
Review geplaatst op 2019-09-18
8
Panama Boquette
Goeie Reis was hier 30 Jun 2018
Tijdens een gezinsreis naar Panama was Boquette een heel fijne stop. Dit is zeker één van de toeristische plekken van Panama, maar dankzij het veelvoud aan activiteiten die je hier kan doen, brachten we een heerlijke tijd door. We gingen raften, wandelden naar watervallen, paardrijden, gingen zwemmen in een kleine canyon,... Voor ons was de drukte een fijne afwisseling na even weg van de wereld geweest te zijn in Playa Venao. Daarna zochten we opnieuw rustigere oorden op.
Highlight
  • Veel activiteiten
  • Toeristischer dan andere plekken in Panama
Review geplaatst op 2019-09-18
7
Panama Panama stad
SourOnTour was hier 30 Sep 2017
Slechts 6 dagen in Panama geweest, waarbij ik Panama-stad en Bocas del Toro heb gezien. Wel direct twee uitersten van het land. De metropool Panama met haar imposante skyline en natuurlijk hét kanaal. Dit laatste is leuk om gezien te hebben, als de verwachtingen niet te hoog zijn. Gewoon een grote sluis met een klein museumpje erbij en de mogelijkheid tot het kijken van een film. Hierdoor gaat het kanaal en het verhaal erachter meer leven. Het oude centrum van Panama-stad, casco viejo, is een bezoekje waard, maar niet op het heetst van de dag. Langs de oceaan heb je een lange en mooie boulevard waar je leuk kunt wandelen. Een aanrader vond ik de weg naar drie kleine eilandjes voor vlak voor de kust. Hier hebben wij een fiets gehuurd en via de weg (links uitzicht op de skyline van Panama-stad en rechts de oceaan) naar deze eilandjes gefietst. Hier is niet heel veel te beleven, maar de route erheen is leuk. Een optie is om het biomuseum te bezoeken als je hier bent, dat ligt aan het begint van de weg richting eilandje, maar hebben wij niet gedaan. Een aanrader is het kleine natuurpark Parque Metropolitan. Je wandelt er snel doorheen, maar krijgt toch redelijk snel het gevoel dat je in de jungle zit. Eenmaal boven heb je een schitterend uitzicht over de stad
Stad
  • Parque Metropolitan, skyline
  • Niet echt een stadskern/-centrum
Review geplaatst op 2018-02-03
10
Panama bocas-del-toro
SourOnTour was hier 31 Aug 2017
Tijdens een rondreis die startte in de hoofdstad van Panama (Panama-stad) en eindigde in de hoofdstad van Costa Rica (San José) bezocht ik ook Bocas del Toro. Dit is een provincie in het noorden van Panama, dichtbij de grensovergang naar Costa Rica. Hier ligt een eilandengroep waarvan het grootste eiland ook Bocas del Toro heet. Hier verbleef ik zelf. Veel toeristen bezoeken Bocas del Toro vanaf het Costa Ricaanse dorpje Puerto Viejo de Talamanca. Ik kwam juist vanaf de 'andere kant', Panama-stad, met een binnenlandse vlucht. Maar dit is ook mogelijk met een busverbinding. Dit is wel een lange rit, dus hier moet je zin en tijd voor hebben. Of als je natuurlijk met een klein budget reist. Op de eilandengroep hangt een ontzettend relaxte en ontspannen sfeer en is ook ideaal om je rondreis mee af te sluiten. Even lekker niets doen. Maar je kunt hier ook veel leuke uitstapjes maken. Bijvoorbeeld naar de onbewoonde eilandjes Cayo Zapatilla met wuivende palmbomen, een azuurblauwe zee en witte stranden. Hier kan je fijn snorkelen en ook dolfijnen spotten. Ook luiaarden zijn we onderweg met het bootje tegengekomen toen we langs de mangroven voeren. Duiken is ook iets wat je hier goed kunt doen. Of bijvoorbeeld naar red frog beach of starfish beach, maar daar ben ik zelf niet geweest. Eten en drinken kan je prima op het 'drukste' eiland Bocas del Toro. Lekker aan het water met een mooi zicht op de vele kleine bootjes die af en aan varen.
Regio Blog
  • Capitan Caribe restaurant
  • Snorkelen en duiken
  • Diverse uitstapjes mogelijk
  • Heel relaxte sfeer
  • Capitan Caribe heeft geen uitzicht op zee
Review geplaatst op 2019-06-21
10
Panama Pacifische kust
Eiland Coiba is een van de pareltjes van Panama. Drie weken Panama was ongelofelijk. Geen één Nederlandse toerist gezien. Er is echter is een van de pareltje die ver boven de rest uit steeg: Het Eiland Coiba. Coiba is een nationaal park en alleen bereikbaar met een boottocht (voor ons was deze 3 uur). Wij zijn via een Nederlands echtpaar, die daar een B&B runnen, naar het eiland gegaan. Het echtpaar zijn biologen en hebben daar een project met herbebossing. Kees begeleiden ons naar het eiland en dat zorgde ervoor dat wij geen één vogel of vis gids mee hoefde te nemen. Alle flora en fauna die in dit nationale park op je wensenlijst kan staan, zijn hier onder of boven water te zien: walvissen, dolfijnen, haaien, schildpadden, roggen, blauwvoet jan van genten en ontelbare andere vissen, waterslangen, slangen en vogels ( en apen). Op het eiland waren we met een klein groepje vissers de enige gasten. De (zeer basic, maar oké) slaapzaal hadden we geheel voor ons zelf. We hebben genoten van de verschillende snorkeltrips in het kristalheldere water bij de verschillende mooie eilanden van Coiba, met perfect zicht onder water. Nog nooit hebben we ergens zo veel scholen grote vissen gezien en zoveel verschillende soorten. Heel bijzonder om met enige regelmaat schildpadden en haaien te zien zwemmen. Het is gewoon paradijs voor een vakantieganger. De wandelingen op het eiland en de tocht door de mangroves vormden een mooie afwisseling met het vele snorkelen.
Regio
  • Ongelofelijk rustig
  • Prachtige natuur
  • Back to basic
  • Bijna geen toeristen
  • Accomodatie is zeer basic
  • Niet goedkoop om er te komen
Review geplaatst op 2016-10-02