Panama stad reisblogs

Reis Panama

leonboog was er (tot 26 feb 2009) Gepost op 24 dec 092 reacties

Ik zie dat er nog niet zo gek veel geschreven is over Panama, daarom zal ik maar met terugwerkende kracht mijn reisverhaal van Panama op de blog zetten, tijdens het schrijven en kopieren en plakken (ik heb het verhaal al in een digitaal album zitten) kom ik vanzelf wel op een aantal tips zodat ik die apart kan vermelden.

De reis was een groepsreis van Sawadee, Eeen nieuwe reis voor Sawadee en de eerste die door ging. Ik wil in principe geen reklame maken voor Sawadee. maar reizen met deze organisatie bevalt ons wel goed. We hadden overigens een meer dan fantastisch reisleidster (Linda). De voorbereiding bestond zoals alle voorbereidingen uit het napluizen van de plaatsen die we gingen bezoeken.

We hebben overigens voor deze reis gekozen omdat we altijd nog eens een keer door het Panama-kanaal wilde varen, het een afwisselende reis leek, met kans op zien van wild en veel vogels.met daaronder de (volgens sommige) mooiste vogel van de wereld de Quetzal.

Ik maak van mijn reis altijd een van dag tot dag beschrijving die ik dan ook gebruik voor mijn digitale fotoalbum, tevens houd iik ook lijsten bij van alle vogels (en andere wildlife) die ik tijdens de reis zien.

ter voorbereiding probeer ik altijd de beste vogelboeken voor het land te bemachtigen en download de vogellijst (checklist) van het land (http://avibase.bsc-eoc.org). Het mooie van genoemde site is dat je een vogellijst van het land hebt met de engelse, latijnse en nederlandse naam. Bovendien kun je om later de vogels op naam te brengen ook e foto's erbijzoeken. Een site die ik zeer veel gebruik.

Zal proberen elke dag wat te plaatsen.

Dag 1 06-02-2009 Vlucht Amsterdam – Panama Stad met KLM

Donderdagavond naar Zeeland gereden, mijn tas had ik gedurende het vorige weekend en de week al in orde gemaakt, Vrijdagmorgen om 5:30 opgestaan en om 6 uur weggereden richting schiphol, ik had plaatst gereserveerd bij lang parkeren. Na voorspoedige rit en auto wegzetten waren we zo ingecheckt, ik had de dag van te voren instapkaarten al uitgedraaid. Op Schiphol nog wat rondgelopen. Op schema (12:20) vertrokken naar Panama city. Ik moest nog wel even in mijn tas graaien bij de douane omdat er toch nog een klein schroevendraaiertje onder in mijn tas zat, mocht die toch uiteinde meenemen. Heb naar muziek geluisterd, gegeten en geslapen in het vliegtuig. Reistijd was dik 10 uur. Aankomst Panama City 17:30 We vlogen vanuit zee op het vliegveld aan. Douane afhandeling verliep vlot, op de bagage moesten we wat langer wachten. Linda Bezemer en Kevin o’ Brain stonden ons op te wachten. De bagage ging op het dak van zijn busje en wij als haringen in een ton in het busje.

Een half uurtje rijden naar Hotel Montreal. Na de spullen weggezet te hebben op de hotelkamer een drankje en een briefing van Linda over de mogelijkheden voor de komende dagen, er werd tevens een voorstelronde gehouden. Sommige gingen hierna nog wat eten in het hotel, wij besloten om naar onze kamer te gaan. Onze kamer bleek aan de voorkant te zijn wat betekende veel lawaai van buiten en het bleek dat naast ons een nieuw gebouw verrees, men kon zomaar binnenstappen op onze kamer, we hebben met Linda afgesproken dat onze spullen de volgende dag op haar kamer konden en dat ze zou kijken voor een andere kamer. Hebben na een douche en met airco aan goed kunnen slapen, Anke had alleen wat moeite het bed weer te vinden in het donker, wat een zeer stuitje opleverde en s’morgens stond onze vloer in de kamer blank omdat er een kraantje bij het toilet lekte, ben meteen gaan dweilen. Leuk begin. Morgen het Panama kanaal.

leonboog Positie 25692 (0 p.) Lid sinds 01-12-2009 Foto's en tips: 149 Blogs: 6 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Het begin van de reis, aankomst op het vliegveld Panama city
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vogelreis eerste dagen
4 1
Gepost op 13 augustus
Ethiopië Addis Abeba
Tears of the moon en het nijlpaard
1 3
Gepost op 10 januari
Botswana Okavango Delta
Verslag reis
4 1
Gepost op 10 januari
Brazilië Rio de Janeiro

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Ben benieuwd naar Panama en je verhalen.

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Inderdaad een bestemming waarvan ik hier nog niet veel gezien en gelezen heb. Ben dus benieuwd en ga proberen jouw verhalen te volgen. Leuk dat je zo'n enthousiaste vogelliefhebber bent!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.