Panama stad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tropisch bosreservaat met vreemde vogels in Panama city!

Panama stad,
Panama


Als je door het Parque Natural Metropolitano in Panama City (ongeveer 10 minuten rijden vanuit het centrum) loopt, val je van de ene verbazing in de andere. Er leven meer dan 250 soorten vogels, waaronder de zwartborsttoekan, de baltimore troepiaal en de common pootoo, die ik net heb geplaatst. Deze laatste vogel heeft sterke camouflagekleuren, maar als je eenmaal weet waar hij zit, is hij goed te vinden, omdat hij een vaste rustplaats heeft.
Er komen zijdeaapjes, neusberen en witstaartherten voor. Luiaards , schildpadden, leguanen en de boa constrictor zijn vrij makkelijk te spotten.
Het park is gelegen op de heuvels ten noorden van Panamastad en het vormt een biologische corridor naar de andere nationale parken Camino de Cruces en Soberiana.
Deze zijn veel groter, maar in het park metropolitana heb ik de meeste dieren gezien. De paden zijn zeer goed begaanbaar, de routes zijn uitstekend aangegeven. Als je langs de route del Mono Titi (aapjes) gaat, kom je uit op een uitkijkpunt, waarvandaan je een schitterend uitzicht over de stad hebt. In de herfst, als de bomen hun blad verliezen, zie je ook het Panamakanaal. Ga wel 's morgens vroeg, dan zie je de meeste dieren.
Bezoekerscentrum kruising Camino de la Amistad en Avenida Juan Pablo II. Taxi vanuit het centrum: $ 4,= per taxi.