Panama stad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Panama stad image

Door het Panamakanaal

Panama stad
Panama
Leonboog

Door het Panamakanaal

07-02-2009 Door het Panama kanaal

S’morgens eerst bij de achterste kamers met de telescoop al wat vogels gespot, Fregatvogels, rotsduiven en zwarte gieren vlogen in de lucht. Achter het hotel lag een parkeerterrein met wat struiken en bomen. De Bleu-Gray tanager werd gespot, een soort die we overal zagen, een specht, de kiskadee en tropical kingbird. Ook een aantal mooie duifjes (ruddy grounddove) en de Great-tailed Grackle. Na het ontbijt in het hotel om 8 uur met bus Kevin over Cause way naar opstapplaats voor de boot. Het bleek dat net deze dag als we 50 dollar bijbetaalde we het hele kanaal doorkonden. 6 personen wilde dit waaronder Anke en ik. We moesten in een rij naar de aanlegsteiger met nog een groot aantal andere mensen. Er was ruimte genoeg op de boot om rond te lopen en er stond koffie klaar en al snel broodjes, bananen en muffins om te ontbijten. Het weer was mooi ben die dag dan ook behoorlijk bijgekleurd (rood)

De tocht was spectaculair, we gingen de sluizen in met een groot schip voor auto’s naast ons, containerschepen voor ons en later kwam er ook een groot cruiseschip naast ons in de sluizen. Onderweg zagen we fregatvogels, pelikanen, meeuwen, sterns, reigers en veel visarenden. Een deel van de groep zou halverwege de tocht van de boot gaan, alleen Linda bleef zo lang kletsen dat de boot weer wegvoer. De boot keerde toch weer terug naar de wal, de bus moest ook omkeren. De tocht via het grote meer en door de tweede set van sluizen was nog spectaculairder dan de miraflores locks. Vooral omdat er grote schepen voor ons, achter ons en naast ons zaten. We eindigden aan het eind van de dag in Colon. Vanuit hier gingen we terug naar het hotel in twee uur. S’avonds de stad ingelopen om met zijn alle te gaan
eten, lekker gegeten in restaurant Pomedoro


== P A S T E C L A S S I C H E == Cannelloni di Ricotta e Spinaci

Omdat de groep er al was zijn wij aan een tafeltje apart gaan zitten, kregen zeer snel onze maaltijd. We hadden besloten om de volgende dag met de groep mee te gaan, bezoek aan bezoekerscentrum, Miraflores, Causeway en Casco Viejo. Om 10 uur weer terug in het hotel, moest nog even telescoop op kamer Linda pakken. Moe (en warm van de zon) naar bed.

Foto's

4c05a.jpg
4c05a.jpg
Leonboog
35f19.jpg
35f19.jpg
Leonboog
7d823.jpg
7d823.jpg
Leonboog
14bb7.jpg
14bb7.jpg
Leonboog
35f19.jpg
35f19.jpg
Leonboog