Pacifische kust

'451297' door Muirne76 '451297' door Muirne76

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Breaching Whale!

Muirne76

De eerste rugvin van een walvis was indrukwekkend maar niet helemaal bevredigend. Van de staartvin en de fontein van water werden we al erg blij. En toen begon het... zoveel dat we op enig moment niet meer wisten of we rechts of links moesten kijken. Dit moment op foto vastleggen was een 'lucky shot' maar de grijns komt nog steeds niet van ons gezicht als we hem terugzien.

'158494' door karen78 '158494' door karen78

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

2 ondeugende meisjes

karen78

Deze meisjes liepen met hun tweetjes rond op Taboga-eiland. Dit eiland is gekend om even te ontsnappen aan de drukte van Panama-city.

'493992' door Yvonne_lovestotravel '493992' door Yvonne_lovestotravel

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Bocas del Toro

Yvonne_lovestotravel

Vanuit Costa Rica hebben we een dagtour gemaakt naar Bocas Del Toro in Panama, waar we merendeels op een boot zaten en van de omgeving genoten. Hier waren we onderweg naar 'Frog Beach' en zagen we vanuit het bootje hoe deze mensen hier leven in een krakkemikkig huisje. Het weer zat ons die dag ook niet echt mee, maar dat maakte de dagtour er niet minder om.

'508317' door Joanna '508317' door Joanna

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Donders en bliksem

Joanna

Alle donders en bliksem! Het was een prachtige dag en we zaten heerlijk op de catamaran. Net het kanaal uit werden we al getrakteerd op een walvis met jong dat daar tussen de schepen aan het rondzwemmen was. Later werd er een vers visje voor ons gevangen, dat werd bereid terwijl we al snorkelend in het water lagen. Toen werd het tijd om terug te gaan. En het werd donker.....Panama City ging schuil onder donkere wolken terwijl de bliksem af en toe voor wat verlichting zorgde. We zagen vliegtuigen een extra rondje draaien en de city ging schuil in regenbuien. En we kwamen dichterbij....en het ging waaien en we voelden wat druppels......waar het gelukkig bij bleef. Op de foto een blik terug op het eilandje en het mooie weer waar we vandaan kwamen.

'293082' door Rsteeghs '293082' door Rsteeghs

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Gouden lijnen

Rsteeghs

Deze prachtige zonsondergang in Santa Catalina heb ik met open mond staan bekijken! Het licht veranderde steeds van kleur en gaf een heel mooi effect op de lijnen van de deels drooggevallen stukken zand in de branding.

'429485' door RoelBeurskens '429485' door RoelBeurskens

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Jellyfish

RoelBeurskens

Santa Catalina is een slaperig dopje aan de Pacific. Hier gebeurt maar weinig maar des te ontspannender is het hier. Als je van surfen en/ of duiken houdt zit je hier helemaal op je plek. Duiken doe je in het Coiba nationaal park. Hier is niet veel koraal te vinden maar aan grote vis en grote scholen geen gebrek. Manta's, whale sharks, reefsharks, etc, etc, etc.

'429082' door RoelBeurskens '429082' door RoelBeurskens

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Off you go!

RoelBeurskens

De San Blas eilanden zijn de perfecte bestemming voor wat dagen op enkele tropische eilanden. De meeste eilanden (ruim 360) zijn erg primitief. Je slaapt in te gekke simpele hutjes en stapt van uit je bed in het zand. Enkele eilanden zijn erg druk en zijn vol gebouwd met hutjes. Op een uitstapje naar zo'n eiland heb ik deze foto gemaakt.

'383450' door astriddd '383450' door astriddd

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Tropisch

astriddd

Prachtig onbewoond eiland. Dit mooie eiland is onderdeel van het Coiba National Park in Panama. Het heldere water is niet alleen prachtig maar heeft ook een heerlijke temperatuur. Totaal ontspannen en volop genieten hier!

'350458' door klockskeopreis '350458' door klockskeopreis

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Boca Chica sunset

klockskeopreis

OK, geen zuivere, maar gelet op de stralen achter en op de wolken toch voldoende krachtig om de ganse baai een oranje gloed te geven. Als je er met de cocktail of het wijntje wil van genieten, extra tip : Seagullcove Lodge (prachtig resort!)

'309941' door Rsteeghs '309941' door Rsteeghs

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Hoedjes uit Panama

Rsteeghs

R. en ik verbleven een paar dagen in Chitré, een stad vlakbij de zuid-westkust van Panama. Er viel hier niet veel te doen, maar dat gaf niet. We vermaakten ons met luieren en door het stadje slenteren en het was fijn om even de enige toeristen te zijn. Tijdens een van onze wandelingen door de straten viel mijn oog op deze straatstal: een groot hek volgehangen met strohoedjes die afgeleid zijn van de beroemde Panamahoed. Een vrolijk gezicht. Panamahoeden worden gemaakt van gevlochten bladeren. De goedkopere hoeden, zoals deze op de foto, worden in een dag gemaakt. De dure en echte kwaliteitshoeden worden gemaakt in Montecristi. Het duurt maanden om zo’n kwaliteitshoed te weven en ze gaan een leven lang mee. De panamahoed komt oorspronkelijk uit Equador, maar werd rond 1850 via Panama naar Europa vervoerd. Toen aan het einde van de 19e eeuw begonnen werd met de aanleg van het Panamakanaal hadden de werkers behoefte aan een zonwerend hoofddeksel en gingen de hoeden dragen. Een foto uit 1906 van president Theodore Roosevelt, waarop hij een strohoed met zwarte band draagt, zorgde voor wereldwijde bekendheid van de panamahoed. Daar heeft de hoed zijn naam aan te danken.

'379965' door afrika '379965' door afrika

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Grensovergang tussen.

afrika

Deze voetbrug vormt de grensovergang tussen Costa Rica en Panama. Een zeer bouwvallig geheel, met grote gaten tussen de gladde planken, roest etc. Je bent blij als je er heelhuids overheen bent.

'120640' door anoukxs '120640' door anoukxs

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Bocas del Toro, Panam

anoukxs

Paradijs!!

'246550' door pknoops '246550' door pknoops

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Praatje pot...

pknoops

Vlakbij het plaatsje Pedasi ligt Playita resort, waar een bonte verzameling dieren te vinden is. Naast howler monkeys en loslopende emoe's tref je er een hechte familie ara's, die zich prima weet te vermaken tussen de verdwaalde toeristen. Zo kan het gebeuren dat je tijdens je ontbijt gezelschap krijgt van een druk kwetterend koppeltje.

'199329' door AnnekeN '199329' door AnnekeN

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Isla de Coiba

AnnekeN

Isla de Coiba is een paradijs, vooral ook onderwater. Helaas hadden we geen onderwatercamera. Maar ook boven water mag het eiland er zijn! De voormalige strafcolonie is nu een nationaal park, gelukkig maar.

'299290' door Rsteeghs '299290' door Rsteeghs

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Wapperend gordijn

Rsteeghs

De weg van Sona naar Santa Catalina aan de noordwestelijke kust van Panama is erg mooi. Je komt door droog, verlaten landschap en kleine dorpen. De weg is geasfalteerd, maar niet overal in goede staat, dus de bus boemelt er vaak in een rustig tempo overheen. Hierdoor is de kans om onderweg foto’s te maken redelijk aanwezig (als de bus tenminste niet net over een hobbel schiet op het moment dat je wilt afdrukken ;-) Ook stopt de bus regelmatig om mensen in of uit te laten stappen. Op één van die momenten kon ik deze foto maken. De man met een typische Panamahoed op zijn hoofd zat heerlijk relaxed op een stoel in zijn deuropening iets op een blaadje te schrijven. Af en toe keek hij nadenkend op. Ik denk dat hij een Sudoku of zoiets aan het maken was. Het gordijn wapperde door de wind als een waaier om hem heen. Ik vond het een prachtig rustgevend beeld en ben heel blij met deze foto.

'368256' door kerryreinking '368256' door kerryreinking

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Small boy running...t

kerryreinking

The party was full of children welcoming home their uncle who left Panama 25 years ago...joy was everywhere but seemed to particularly rest within this guys soul... The scene takes place in the Pacific coast of Panama, in Gorgona Beach, just a few hours north of Panama City. With a huge homemade buffet in a club with Five swimming pools and the beach a 2 minute walk away, everyone filled their hearts and bellys with all the best of Panama's family connections, food, and sun!

'161098' door karen78 '161098' door karen78

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Meeuwen

karen78

Deze meeuwen had je natuulijk overal kunnen vinden. Zij volgden ons vanaf Taboga-eiland. Eerst een, dan enkele en toen hele zwermen...niet zonder reden natuurlijk. Nee, wij voerden ze chips en op een gegeven moment kwamen ze echt aanvallen. NIet meer doen dus maar het was voldoende om dit plaatje vast te leggen.

'325783' door Rsteeghs '325783' door Rsteeghs

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Modeshow?

Rsteeghs

Tijdens onze reis door Panama verbleven R. en ik een paar dagen in Chitré, een stad vlakbij de zuid-westkust van Panama. Er viel hier niet veel te doen, maar dat gaf niet. We vermaakten ons met luieren en door het stadje slenteren en het was fijn om even de enige toeristen te zijn. Er waren een paar gezellige straten met winkels en marktkramen en tijdens een van onze wandelingen kwamen we dit op straat tegen: een rij met etalagepoppen, of eigenlijk alleen de benen, met (spijker)broeken en rokjes in alle soorten en maten. Spijkerbroeken zie je heel veel in het straatbeeld van Midden-Amerika en zoals je ziet zijn de kontjes van de Panamese vrouwen iets parmantiger rond dan die van ons Hollanders. Ik vond het zo'n grappig gezicht dat ik, het verkeer trotserend, op staat ben gaan staan om deze modeshow van plastic benen vast te leggen.

'451300' door Muirne76 '451300' door Muirne76

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Stronk op strand

Muirne76

Tja, wat moet ik hierover zeggen... ik houd van dit soort plaatjes. De stronk is niet scherp genoeg naar mijn zin, maar daar is helaas niets meer aan te veranderen...

'256794' door mdoornheim '256794' door mdoornheim

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Playa estero; santa..

mdoornheim

In een uurtje of 4-5 met openbaar vervoer vanaf Panama city zit je in Santa Catalina. Het ligt redelijk afgelegen, dus massaal toerisme kennen ze hier (nog) niet. Deze foto is genomen op playa estero, een verborgen pareltje voor surfliefhebbers. Ook voor duiken zit je hier prima, een duik in parque nacional coiba is zeer aan te raden

'345511' door EvanderHel '345511' door EvanderHel

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Zacht zand

EvanderHel

Als je Panama City uitrijdt en je houdt het zuidwesten aan, kom je langs prachtige stranden aan de Stille Oceaan. Heerlijk om daar tegen het einde van de dag een wandeling te maken. Lekker friemelen met je tenen in het zachte zand en genieten van het ruisen van de zee. Ik ben absoluut geen strandmens, dus je zult me nooit zien bakken daar op een handdoekje. Maar langs de branding lopen vind ik wel lekker, zeker als er niet teveel andere mensen bij zijn!

'427214' door FDeWeerd '427214' door FDeWeerd

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Paradijsje

FDeWeerd

Lekker ontspannen op Isla de Coiba in het nationaal park na een lange dag van duiken. Doordat er al lange tijd officieel niet gevist mag worden, vind je om de eilanden heen grote vispopulaties. Eén van de mooiste duikstekjes!

'242620' door cladonia '242620' door cladonia

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Groene leguaan

cladonia

Bij Boca Chica, ongeveer 100 kilometer ten oosten van David, reden wij deze leguaan bijna omver. Na even voor de camera geposeerd te hebben ging hij er in een noodgang vandoor!

'115260' door roelvonk '115260' door roelvonk

PanamaPacifische kust

PanamaPacifische kust

Sunset, St. Catalina

roelvonk

Sunset in St. Catalina Panama