Darién

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Requiem voor Geo

Darién,
Panama


Het profiel van Reisreporter Geo is aangemaakt door Georges in 2014 om met mij in contact te komen.
De aanleiding was een foto van een meisje in Palenque in 2009, dit bleek de reïncarnatie te zijn van een kind wat 35 jaar daarvoor in zijn armen was overleden, en waarnaar hij al jaren op zoek was.
M.b.v. mijn foto (en schilderijtje) en informatie heeft hij haar enkele jaren daarna gevonden. Ze heet Christina, was toen net zwanger en haar dochter draagt nu de naam van het overleden meisje Arieke.
Hij is toen gescheiden, geëmigreerd en in Mexico met zijn jeugdliefde getrouwd. Maria-Dolores heeft daarna ook nog regelmatig op het RR-profiel gereageerd en later is het overgenomen door haar pleegdochter Shawnee.
De hele familie is kort na de gelukkige start het land ontvlucht vanwege oorlog en geweld, en leefden gelukkig bij de Wounaan in Darién NP in Panama, waar de oudste dochter van Georges ook woont.
Maria-Dolores kreeg 2 dochtertjes van Georges, Rita (kleine Jetty) en Esmeralda, en had haar job overgedragen aan haar dochters Shawnee en Maria, die het bedrijf runnen met assistente Aiyanna vanuit Panama City.
In november 2020 raasden 2 orkanen van de hoogste categorie, Iota en Eta, over midden Amerika, waarbij het hele dorp weggevaagd werd en vele doden te betreuren waren.
Vlak voor de kerst werden een aantal overledenen begraven, en wist de 3 jarige peuter het wachtwoord van Reisreporter aan Aiyanna door te geven, zij plaatste de profielfoto waarop de oudste dochter van Georges (Ryihanea, foto’s van haar op profiel Geo pagina 7) en haar tweelingdochters begraven werden.
Georges, zijn vrouw en jongste dochter Esmeralda, waren toen nog steeds vermist.
Na 4 maanden is Georges (sterk vermagerd en geheugenverlies) met Esmeralda teruggekeerd in het dorp. Hij heeft maar liefst 7 familieleden verloren. Maria-Dolores is inmiddels naast zijn oudste dochter en kleindochters begraven. Shawnee en Diamantha, Maria zijn nog steeds vermist maar er is geen hoop meer.
Er zal ook niemand meer via het profiel van Geo reageren.

Op de foto: Arieke, Wounaan dorp, daaronder Christina, Esmeralda, dan Esmeralda, Rita (=kleine Jetty), Ryihanea, Shawnee & Maria (verslagen na de aardbeving) Onder: Christina 2009, Shawnee met Diamantha, Christina geschilderd, 2x Maria-Dolores.

Bekijk ook