Darien NP

Foto door Reisreporter geo

Op het Wrangel-eiland eilandje in de Noordelijke IJszee leven de grootste groepen walrussen en ijsberen. Er worden diverse excursies georganiseerd door het ruige landschap.

Informatie over Darien NP

Beste foto's & tips van Darien NP

'533617' door geo '533617' door geo

PanamaDarien NP

PanamaDarien NP

Binnen de lijntjes

geo

Geduld moet je hebben tot je hele lichaam is gekleurd. Met het sap van de jagua vrucht verkrijg je de zwarte kleurstof die met houtskool word bijgewerkt. Met een stokje en de vingers worden de figuren op het lichaam getekend. Geen enkel patroon is identiek Het duurt ca tien dagen voor de kleur weer weg is.Buiten het kleuren is het sap ook insecten-werend en zonnebrand olie.

'533562' door geo '533562' door geo

PanamaDarien NP

PanamaDarien NP

Wounaan meisje

geo

Deze jonge Wounaan vrouw vond het heerlijk op de foto te gaan. Ik heb het haar knap lastig gemaakt toch vond ze het steeds weer leuk mee te werken. Een echt natuur talent.

'563742' door geo '563742' door geo

PanamaDarien NP

PanamaDarien NP

Eindeloos geduld

geo

Deze jonge wounaan vrouw is een echt natuur talent, zij poseert als een profi voor de camera, het geduld van deze mensen is onvoorstelbaar zelfs kleine kinderen laten zich uren lang beschilderen, dit kan 4 tot 5 uur duren. De Wounaan behoren tot het volk van de Embera, toch zijn hun gebruiken en levenswijze totaal verschillend. Wounaan leven diep in het regenwoud van Darien NP. hebben hun eigen wetten en gebruiken. Hebben zelden contact met de moderne wereld. De Wounaan zijn bijna volledig zelf verzorgend, de Embera die ook uit verschillende onder groepen bestaan leven uitsluitend van toerisme. Zowel de Embera als de Wounaan, beschilderen hun lichaam,met het sap van de Jagua vrucht deze zwarte kleur beschermt tegen insecten en werkt als zonnebrandolie, de tekens hebben een rituele beduiding. De Embera gebruiken ook rode en blauwe kleuren. Van oorsprong komen zij uit het Amazone bekken in Brasil

Laat kaart zien