Caribische kust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Caribische kust image
Caribische kust image Caribische kust image

Caribische kust

Caribische kust
Panama
Kimmie1005

Chillen in Bocas Del Toro

De afgelopen dagen hebben we in Bocas Del Toro gezeten, helemaal in het noorden van Panama. Super! We kwamen aan en hadden meteen een goed gevoel bij het plaatsje. Bocas bestaat uit een aantal eilandjes en wi waren gedropt op het hoofdeiland. Daar een bureautje in gestapt en toen hebben we ons verblijf geregeld voor de dagen dat we daar waren. Palmar Tent Lodge op iets dat Red Frog Beach heet. Moesten we een kwartier voor met de boot, dan tien minuten jungle doorkruisen en toen stonden we op een woest strand. Ons "hotel" bestond uit een aantal kleine witte tentjes die op het strand stonden, tussen het groen van de jungle, echt super gaaf! Ons tentje had wel een bed, een heel klein tafeltje, een kist om waardevolle spullen in te stoppen, een lampje en gewoon allemaal heel cosy gedaan. Alles op dat parkje draaide op zonne energie enzo. Als je wilde douchen moest je zelf water in een tank pompen en dan aan wat touwtjes trekken zodat er water uitkwam. De wastafel bestond uit een grote schelp waar je ook weer water uit moest pompen, overal hingen een soort lampionnen die allemaal liepen op solar lampjes enzo, het was gewoon echt super sfeervol. En als we {s avonds in de tent lagen hoorde we natuurlijk het bulderen van de golven en allemaal jungle geluiden, heel cool!

Qua weer hebben we ook mazzel gehad, toen we zaterdag wakker werden konden we meteen het strand op. Heb The Slap gepakt (aangeraden door Paula) en ben die dag tot pagina 250 gekomen, gewoon luierend in het zonnetje, heerlijk! Gelukkig ook bewolking btw, want je fikt hier gewoon levend weg als er geen wolken zijn. Verder op dat eiland is weinig te doen. WE zijn de eerste avond bij een hostel gaan eten, kwartiertje lopen bij ons vandaan en tevens enige plek die open was om iets te eten, gelukkig hadden we zaklampen meegenomen... Het was bewolkt dus STIK donker, je zag echt geen hand voor ogen. En dan die jungle door. Ik vond het stiekem best spannend, maarja, ik ben dan ook een redelijke held op sokken (of slippers in dit geval...) Zondag zijn we een dagje gaan varen en snorkelen op een catamaran, heerlijk dagje gehad! Flink zonnebrand gesmeerd maar nog steeds mega fel zonnetje. Ook dolfijnen gespot in dolphin bay. Was leuk, maar ben behoorlijk verwend door de dolphinswim met myrt in kaikoura. Daar waren letterlijk 100en dolfijnen om ons heen aan het zwemmen en springen en hier zag je af en toe op 30 meter afstand een rugvinnetje boven water komen. Goh, ik klink ontzettend verwend besef ik me ook... Sorry! Snorkelen was weer heerlijk, hou ik van! Ik had onze duitse schipper nog uitgehoord over mogelijk gevaarlijke beesten daar, maar er zaten echt geen haaien beweerde hij. Nou, A. en ik lekker aan het snorkelen, beetje weg van de groep en we waren eigenlijk aan het zoeken naar een octopus die daar zou zitten. Zie ik A. ineens gebiologeerd de magroven in turen en hij begon mij wild aan te tikken. Ik kijken en kijken, zie ik daar ineens een redelijk grote grijze vin met grijs lichaam liggen. WE hapten even boven water, A. zegt "Er ligt daar een behoorlijke haai te pitten". Ik duwde hem mn overwatercamera in de hand zei de groeten en begon terug te flipperen. Leuk en aardig mother nature, maar wilde haaien, mij niet gezien. Het was waarschijnlijk een nurse shark die op zich niet bekend staan om hun voorliefde om mensen weg te peuzelen, maar dan nog. Better safe than sorry...

Goed, lekker dagje snorkelen gehad dus, een heerlijk visje gegeten daarna (woeps, klinkt cru!) en vandaag vroeg weer vertrokken uit Bocas. Nu dus in San Jose en morgen hopelijk redelijk op tijd een bus vinden naar de Pacific.

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Chillen in Bocas Del Toro"

  • profile image comment
    Door Corriedewinter• geplaatst op 11 Jul 2013 | 19:47:20

    Leuk verhaal. Ik heb over de schipper en de eilanden nog een tip geplaatst!

    Bericht aangepast op 08:12:20