Boquette

'520647' door ronderegt '520647' door ronderegt

PanamaBoquette

PanamaBoquette

Naar de 3 watervallen

ronderegt

Boquete in Panama staat bekend om zijn koffieplantages en prachtige natuur, een van de wandelingen welke goed zelf is te doen is de wandeling naar de 3 watervallen. Rij door Boquete stad naar het eind van de weg (Los Naranjos) dit is een rondje wat je kunt rijden (zie kaart) en hier vind je een bord met "Sendero Culebra" en de waterval (Caida de agua) erop aangegeven, eenmaal aangekomen kun je hier langs de weg parkeren (als je tenminste zelf met de auto bent zoals wij), de route start bij de hangbrug van de foto, maakt een steile klim en dan kom je bij een soort beheerspost waar ze je de route uitleggen en hoe het best te lopen en welke waterval het eerst te bezoeken van de 3 dan kun je een prachtige route door nevelwoud lopen.

'531343' door JSpauwen '531343' door JSpauwen

PanamaBoquette

PanamaBoquette

Indianenkinderen in..

JSpauwen

In de buurt van Boquete hebben we een koffieplantage en koffiefabriek bezocht. Een Nederlands sprekende gids legde het hele proces uit vanaf het moment dat de koffiebessen door de Ngobe indianen worden geplukt tot het drogen en het roosteren van de koffiebonen in de oude koffiefabriek. Het bezoek werd afgesloten in een proeflokaal. De indianen doen van oudsher het zware werk op de koffieplantage. Ze wonen in stamverband elders in Panama en moeten soms uren lopen om bij de fabriek te komen, waar ze seizoenswerk gaan doen. In het plukseizoen wonen ze tijdelijk met hun kinderen in eenvoudige huisjes bij de fabriek. Overdag lopen ze 's morgens vroeg naar de plantages om daar te gaan werken om tegen de avond met volle manden geplukte bonen terug te komen. De kleine kinderen blijven overdag bij de fabriek waar ze met elkaar spelen. Een paar kinderen, zoals dit meisje met haar jonger zusje, wilden wel op de foto. In hun kleurrijke kleding zien ze er schattig uit.

'521143' door LZwaan '521143' door LZwaan

PanamaBoquette

PanamaBoquette

Geweldige plek om te.

LZwaan

Wil je in alle rust genieten in een luxe lodge (op poten zodat je over het dal kijkt)? Dan moet je bij Terry en Hans van der Vooren zijn. Zij verhuren lodges in de jungle op hun landgoed. Een unieke locatie en toch dichtbij Boquete. Je kunt er prachtig wandelen op de wandelroutes op het landgoed. Vanaf het balkon heb je een prachtig uitzicht en kun je vogels spotten. Zo kwam o.a.de kolibrie dagelijks langs. De kinderen konden heerlijk spelen rond de lodge. Het is het geld waard. Als je via internet boekt krijg je 20% korting. Terry en Hans organiseren ook diverse excursies. http://www.coffeeadventures.net/your_host_Nederlands.html

'1105577' door E.J. '1105577' door E.J.

PanamaBoquette

PanamaBoquette

Toen kwam wereldnieuw

E.J.

Toen we in de prachtige streek, provincie Chiriquí, met groene berghooglanden van Panama kwamen, hadden we een hele mooie hike door de jungle, de Pianista trail, bij het dorpje Boquete. Zwaar en nat, door de hoge luchtvochtigheid, maar heel erg mooi. Ik voelde me op sommige momenten daadwerkelijk een ontdekkingsreiziger ! ;) Het toeval wilde dat we dezelfde gids hadden uit het dorpje Boquete die destijds (in april 2014) mee had geholpen bij de zoekactie naar de meisjes Kris K. (21) en Lisanne F(22) die hier in de groene en mistige jungle van Panama waren verdwenen. toen nog niet zo lang geleden. Tijdens de zoektocht die hij daarna begon samen met de instanties, werden er in juni uiteindelijk schoenen en botten gevonden. Het was hier, en in Nederland, op het journaal wereldnieuws. Wat er precies is gebeurd is tot op de dag van vandaag niet bekend. Zo hoorde wij in december van dat jaar, toen wij er waren, dus ook een andere kant van het verhaal. Het werd een andere hike met veel gedachtes, en we zagen dus hoe de situatie daadwerkelijk was geweest. Toen kwam wereldnieuws ineens dichtbij.