Binnenland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kokkin in de jungle van Amistad

Binnenland,
Panama


Het Wekso Centro Ecoristico Naso in het Parque de Amistad is opgezet om de Naso-Teribe-indianen in dit gebied te helpen hun leven duurzamer in te richten. Voorheen brandden zij het bos af om akkers te realiseren; nu houden zij zich bezig met ecotoerisme.
Vanuit het junglekamp waar je in slaapzalen of in een traditioneel huis op palen slaapt, zie je vlakbij luiaards in de bomen hangen, langs diverse paden zie je allerlei gifkikkers, apen en vogels.

Je kunt ook op bezoek gaan in een aantal dorpen.
Avontuurlijk; heen op expeditie: lopend met een gids, terug met een vlot langs stroomversnellingen. Rustig: heen en terug met een kano met motor, en ter plaatse een lange of korte wandeling naar het dorp. We hebben een lunchpakket meegekregen dat ter plaatse door de keukenploeg is klaargemaakt: rijst met stukjes groente en ei, ingepakt in een bananenblad.
De kokkin wil wel graag op de foto. Ze ziet er keurig uit: het haar bedekt met een netje en een zelfgemaakt schort om de kleding te beschermen.
Tip: In de jungle zijn de paden meestal nat. Het is dus erg handig om laarzen mee te nemen. Je kunt ze ter plaatse kopen, maar als je een grote maat hebt, raad ik je aan ze uit Nederland mee te nemen en na je reis achter te laten. De mensen zijn er erg blij mee.