Masaya reisblogs

Isletas trip en kerst in de tropen!

kjwalhout was er(tot 25 dec 2008) Gepost op 26 dec 084 reacties

Masaya, 25 december 2008

Hola!

Allereerst wensen wij jullie vanuit de tropen een hele fijne kerst (Feliz Navidad) toe!! Hier is het ook echt kerst. Alles is helemaal versierd. Heel apart om te zien gecombineerd met tropische temperaturen. Met ons is overigens alles prima!!

Dinsdag zijn we naar de Isletas (eilanden) bij Granada geweest. Vanuit het hotel Con Corazon een gids geregeld die ons keurig dit dagje rondgeleid heeft. Een prachtige dag en nog aapjes gespot ook. Elk eilandje heeft zo zijn eigen verhaal. De bewoners zijn over het algemeen echt de rijke families van Nica. Zo zijn wel langs het eiland gevaren waar de familie Tona (biermerk, de Heineken van Nica) af en toe hun vakantie doorbrengt en een eiland van een koffieproducent, etc. Leuk om te zien en een prachtige natuur.

Kerst bij Noel en Jessy
Woensdag hebben we na een speurtocht naar een nieuw hotelletje de vulkaan van Masaya bezocht. Dit is nog een actieve vulkaan waar grote stoomwolken bovenhangen. Met onze eigen 4x4 mochten we de vulkaan oprijden. Savonds waren we bij Noel en Jessy uitgenodigd om daar 1e Kerst te vieren. Een hele happening. Midden in Managua hebben we eerst kennisgemaakt met de ouders van Noel. Daarna zijn we naar een tante gegaan die een straat verderop woont. Ze waren volledig op ons berekend. Eigenlijk een beetje teveel, want ze waren in de veronderstelling dat we bleven slapen terwijl wij ons hotel in Masaya al geboekt hadden. Gelukkig waren ze niet boos. Vlak voor middernacht werd het feestmaal opgediend. Kip met rijst! We zaten nogal in de zenuwen of we er niet ziek van zouden worden, maar we zijn vooralsnog kerngezond! Weigeren is namelijk geen opties. Dit is een maal waar zij al heel lang naar uitkijken. Ietsje voor middernacht hebben we weer afscheid genomen van Noel en Jessy. Aangezien wij morgen (vrijdag) naar Costa Rica vertrekken was dat de laatste keer dat wij hun konden zien. Afscheid nemen valt altijd weer zwaar. Erg lieve en gastvrije mensen. Rond middernacht in Masaya aangekomen brak het geweld los. Overal vuurwerk, la bombas... Kerst is hier eigenlijk nog het beste te vergelijken met hoe wij Oud en Nieuw vieren. Echter het keuren van vuurwerk nemen ze hier niet zo nauw hoor. Het is ons bijna fataal geworden... Een vuurpijl die werd afgestoken transformeerde in een voetzoeker. Maar met een brandplekje op Jos zijn broek is de schade beperkt gebleven.

Kerst in San Rafael
Donderochtend hebben we lekker aan het meer gelegen. Op weg naar het meer hadden we nog wat oponthoud door een omgevallen boom, maar goed hier in Nica gaat het zelden zoals gepland. O ja, over dat plannen gesproken... we zijn al 2x door de politie aangehouden en er niet zonder boete vanaf gekomen. Alleen jammer dat deze boete in de broekzak verdwijnt in plaats van in de staatskas. Zodra ze blanken (gringos) zien aankomen wordt je van de weg geplukt en gaan ze zoeken naar een reden om te bekeuren. Zijn het niet de banden dan wel de gordels... of anders gewoon je rijbewijs innemen en pas terugkrijgen als je wat Cordobas door het raampje schuift. We waren witheet... maar tsja wat doe je eraan?
Smiddags de huurauto teruggebracht naar het vliegveld in Managua en vanuit daar een taxi genomen naar de krottenwijk in San Rafael. Hier hebben wij (Jaap en Helma) vorig jaar huisjes gebouwd. Voor de dienst hebben we nog een aantal gezinnen bezocht die inmiddels volop in de huisjes wonen. We werden met open armen ontvangen en trots rondgeleid. Dat doet je natuurlijk goed om te zien dat ze er wat van proberen te maken. De dienst in San Rafael werd geleid door ds Henk Minderhoud. Deels vertaald in het Nederlands, wel zo handig. De dienst stond uiteraard helemaal in het teken van Kerst. Een optreden van de jongeren, een maaltijd met jawel... kip en veel gezelligheid. Ook erg leuk om hier de jongeren weer te ontmoeten waar we vorig jaar mee hebben samengewerkt. Een van de meiden was toen zwanger en inmiddels een schat van een dochtertje gekregen, zie foto.

Morgenochtend (vrijdag) worden we door John opgehaald om 05.00 a.m. Die brengt ons naar de grens. Geweldig dat hij dat wil doen natuurlijk, want anders moesten we met de lokale bus en dan ben je er nog niet zomaar... Okay, dit was het weer eventjes. Het kan zijn dat jullie eventjes niks meer van ons horen. Dat ligt aan de hotelletjes en lodges waar we in Costa Rica terechtkomen. Maar goed, hou de blog desalniettemin in de gaten natuurlijk!!

Dormir bien (welterusten) en nogmaals hele goede dagen!!

groetjes,
Jaap, Helma, Jos, Lydia

kjwalhout Positie 11741 (0 p.) Lid sinds 12-09-2008 Foto's en tips: 0 Blogs: 8 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Een van de locals van de Isletas...
blogfoto nr. 2
Massiel (dochtertje van Noel en Jessy) met haar huisdier
blogfoto nr. 3
Dora, Britney en Helma
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

De grens over + laatste daagjes...
3 6
Gepost op 06 januari
Nicaragua Granada
Verdere trektocht door het ruige zuiden & Oud en Nieuw
4 5
Gepost op 03 januari
Costa Rica Westkust Costa Rica
Dominical, Savegre en Manuel Antonio
4 7
Gepost op 30 december
Costa Rica Westkust Costa Rica

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat met jullie allemaal!
Hopelijk kunnen je over de grens ook weer snel wat van jullie laten horen..
we zien er aan het thuisfront steeds weer naar uit!

hier gaat ook alles goed hoor het is wel erg koud maar wat wil je in de winter.
misschien kunnen we wel gaan schaatsen..

heel veel liefs en het allerbeste toegewenst van ons allemaal!

Door: • Geplaatst op

Ha,

Leuk om te lezen! Kerst hier was goed... uit eten geweest met Lennard & Wendy, Michael & Jacinta, Wilco & ik, erg gezellig!

Fijne tijd nog daar, goede jaarwisseling ook!

Groetjes, Hanneke.

Door: • Geplaatst op

Hoi,

dat is weer eens wat anders om de kerstdagen op die manier door te brengen, het klinkt ook wel geweldig. Hier ook alles goed, een heel ander kerstdiner op dan jullie, hopen maar dat jullie er inderdaad geen last van krijgen. Goede reis verder en we horen weer van jullie!

Frans en Angelique

DinyVermeulen

Door: DinyVermeulen • Geplaatst op

lieve kinderen. j&l
fijn weer iets van jullie te lezen en te zien, op weg naar costa rica, een nieuw avontuur.
bij ons alles goed, leuke kerstdagen gehad en iedereen gezond.
goede reis verder en tot de volgende blog
groetjes uit kapelle. pa ma en de broertjes.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.