Masaya vulkaan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Masaya vulkaan

Masaya vulkaan,
Nicaragua


Vanuit de hoofdstad Managua rijden we naar de nog werkende vulkaan Masaya. De weg er naar toe is al schitterend en je krijgt hier reeds een beeld van de verwoestende kracht van lava.
Eigenlijk bestaat de Masaya hij uit 2 vulkanen, de Masaya en Nindiri, die samen vijf kraters hebben. De Santiago-krater is nog erg actief en spuugt grote zwavelwolken uit. Je kunt hier tot aan de rand van de vulkaan rijden en je snuift direct de zwaveldampen op, zeker als de wind de verkeerde richting op staat.
Je kunt ook nog een stuk de heuvel op lopen zodat je een mooi zicht hebt op de verschillende kraters aan de ene kant en de vallei aan de andere kant.
Maar het meest indrukwekkend is toch om over de rand te leunen, de dampen te zien opstijgen vanuit de diepte en het gerommel vanuit het binnenste van de aarde te horen.

Je beseft weer eens hoe nietig we zijn als mens en vrijwel niets beginnen tegen de krachten van de natuur en de aarde. Zeker in Nicaragua en de omliggende landen hebben ze dit diverse malen ondervonden. (s.v.p. even openen)