Leon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Leon

Leon,
Nicaragua


León is een stad in Nicaragua. De stad werd in 1523 gesticht door Francisco Hernández de Córdoba, op 30 kilometer ten oosten van de huidige ligging. Veel inwoners vestigden zich in de inheemse stad Subtiava, op de plek van het huidige León. Nadat de oude stad in 1606 door een uitbarsting van de vulkaan Momotombo volledig werd verwoest, werd de ligging van de stad officieel verplaatst naar de locatie van Subtiava. (bron: Wikipedia)

León staat bomvol religieuze bouwwerken. In elk van de vele wijken in de stad vind je wel een kerk. Bijna iedere kerk heeft een andere bouwstijl en een ander kleurenpatroon. De kathedraal van León is de grootste van Midden-Amerika en biedt vanaf het dak een mooi uitzicht over de stad.

Leon is ook:
Mathilda is een twaalfjarig meisje uit een asociaal New Yorks gezin, wier vader verwikkeld is in drugszaken. Op een dag moordt een corrupte agent haar hele familie uit. Mathilda zoekt onderdak bij de buurman (Leon) die een huurmoordenaar blijkt te zijn. Na enige aarzeling ontfermt hij zich over het meisje en leert haar zelfs de kneepjes van het vak. Kan hij haar echter ook beschermen tegen de moordenaars van haar gezin?

De trailer: https://www.youtube.com/watch?v=DcsirofJrlM