Leon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Donkere wolken boven Nicaragua

Leon,
Nicaragua


Niet alleen letterlijk donkere wolken boven de stad Leon maar ook figuurlijk boven heel Nica.
Het volk is in opstand gekomen tegen de belachelijke regels die de regering afkondigde.
Veel demonstraties en zelfs meer dan 60 doden. De Nederlandse pers is er niet in geïnteresseerd zij hebben het liever over 6 doden bij Israël.
Op de foto hangen donkere wolken boven de kathedraal van Leon een pracht kerk waarvan je het dak mag bezoeken als je het maar zonder schoenen doet.
Het is een pracht om te zien maar ook het uitzicht is geweldig, tot ver in het binnenland en tot aan de oceaan kan je kijken. Overal zie je de rook uit de vulkanen opstijgen.
Gelukkig is het nu wat rustiger in Nica heb ik uit bronnen vernomen. Ook de toeristen beginnen weer te komen nadat er enkele weken dat er niemand naar Nica ging.
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit land zeker een bezoek waard is en dan langer dan dat al die aanbieders in hun pakketreizen aanbieden. Die 3 tot 4 dagen die zei op de combi met vaak Costa Rica en Honduras aanbieden doen dit land en zijn mensen te kort.
Wat een heerlijk relaxte sfeer en geen mensen die toeristen aanklampen nee hier ben je gewoon en bezoeker en je zoekt het maar uit. Stel je een vraag krijg je netjes antwoord vraag je hulp krijg je hulp. Maar zoek al die opdringerige toeristen bedotters dan heb je het zwaar hier ze zijn er maar zeldzaam. Zelfs in de toeristenplaat bij uitstek, Granada is het rustig op dat gebied. De enige plek die je meiden moet is de hoofdstad Managuas.
Zon zee strand en rust maar ook cultuur architectuur en vriendelijke bevolking en volop natuur zijn er in overvloed op ongebaande wegen te vinden.