Lago de Nicaragua

'494865' door channeke '494865' door channeke

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Zit ik mooi voor aap!

channeke

Op het meer van Nicaragua vind je meer dan 360 kleine eilandjes. Sommige zijn bewoond door mensen en sommige alleen door dieren. Het eilandje waar deze jongen woont is alleen bestemd voor apen. Met een boottocht gingen wij over dit prachtige meer en deze aap dacht 'nee, niet weer toeristen! Zit ik mooi voor aap!' ;-) Een tochtje over het meer van Nicaragua met een prachtige uitzicht over de stad Granada mag je niet missen. Je kunt aanmeren bij de eilandje om een kijkje te nemen.

'487129' door channeke '487129' door channeke

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Ik zit op wacht!

channeke

In 2012 was ik in Nicaragua. Een prachtig land met helaas veel armoede. Lijmsnuivende kinderen die zwerven op straat en komen bedelen om eten. Heel indrukwekkend om te zien. Ik herinner mij het gevoel van machteloosheid als ik de kinderen door de straten zie zwerven. Naast deze harde realiteit is bij mij ook de prachtige natuur in blijven hangen.Bij Granada ligt bijvoorbeeld het Meer van Nicaragua, een meer waar je met een boot heerlijk kunt varen om te genieten prachtige uitzichten en een grote variëteit aan dieren. Een bezoek meer dan waard! Deze vogel zit heel statig op deze steen. Hij houdt de wacht........

'491056' door channeke '491056' door channeke

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Ik hang aan mijn...st

channeke

Deze week plaatste ik al een een foto genomen tijdens een boottocht op het Meer van Nicaragua. Op dit meer is ook een eilandje waar alleen maar aapjes wonen. Deze liet even zien dat hij gewoon aan zijn staart in de boom kan blijven hangen. :-) Vanaf het Meer van Nicaragua kijk je over Granada, de oudste stad op het vasteland van Midden-Amerika. In Granada kijk je je ogen uit. Vrijwel elk gebouw heeft een koloniaal verleden en daardoor zie je door de hele stad geweldig mooie gevels. Ook de kathedraal van Granada is de moeite waard en kan je eigenlijk niet missen omdat deze boven de gebouwen uit torent. Kortom: een stad die het bezoeken meer dan waard is!

'490786' door channeke '490786' door channeke

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Vreemde vogel!

channeke

Ik plaatste al eerder een foto vanaf het meer van Nicaragua. Een prachtig meer waar je van alles kunt zien. Naast de vele eilandjes, waarvan sommige bewoond, zie je vooral veel soorten vogels. Dit prachtige exemplaar zat hoog in een boom. Helaas weet ik niet welk soort dit is. Voor mij is dit dus 'een vreemde vogel!' :-)

'218933' door RobHoekstra '218933' door RobHoekstra

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Ongerept Ometepe

RobHoekstra

In het Lago de Nicaragua ligt het eiland Ometepe. Dit is het groenste en meest ongerepte eiland wat ik in Central America ben tegen gekomen (2005) Ik verbaasde me over de hoeveelheid fauna op het eiland (vooral vogels, reptielen,vlinders en apen) Het eiland heeft de vorm van een 8 met aan beide kanten een vulkaan: Concepcion (west, op de foto) en Maderas (oost, niet op de foto) Je kunt ze beide beklimmen. Maderas is minder hoog (zwaar) en heeft een prachtig kratermeer. Destijds leefden er in het meer nog enkele zoetwaterhaaien (scheen uniek te zijn) maar die zullen ondertussen zoals vele bedreigde diersoorten wel uitgestorven zijn. Dichterbij Granada liggen las Islatas. Allemaal kleine eilandjes waarvan er enkele bebouwd zijn met enorme luxe villa's voor de rijken van Nicaragua.

'419107' door Jenny '419107' door Jenny

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Demonstratief

Jenny

Granada ligt aan het Lago de Nicaragua c.q. Lago de Cocibolca met daarin ca. 360 kleine vulkanische eilandjes. Een van deze eilandjes is Monkey Island en hier leven een aantal zwarthandslingerapen. Deze pezige apen zijn ca. 50 cm groot en wegen zo'n 7 kg. Ze hebben slechts vier vingers, de duim ontbreekt. De staart maakt dit "gebrek" goed. Ze kunnen minutenlang lang met hun hele gewicht aan hun staart hangen. Hun voedsel bestaat voor 80% uit fruit en daarnaast o.a. uit ongezonde dingen die toeristen ze voeren. Deze aap kijkt nogal demonstratief alsof hij wil zeggen: "Nou kom maar op, waar blijft mijn traktatie"?

'368353' door wenneke001 '368353' door wenneke001

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Zonsondergang Isla...

wenneke001

Zonsondergang op het grootste eiland van de archipel op het meer van Nicaragua. Compleet afgesneden afgesneden van de buitenwereld hebben we daar 2 dagen verbleven. Vanuit dit eiland maakten we een boottocht door het Los Guatuzos wildlife reservaat.

'492036' door hardom '492036' door hardom

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Zwarthandslingeraap

hardom

Op de foto de zwarthandslingeraap, ook wel geoffroy-slingeraap genoemd.De aap is op de rode lijst van de IUCN beland en heeft de status van bedreigd. Op de eilandjes in het meer van Nicaragua bij Granada kun je deze mooie aap nog spotten. De aap wordt ongeveer 50 cm groot en kan zo'n 30 jaar oud worden.

'507999' door hardom '507999' door hardom

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Geoffroy-slingeraap

hardom

De Geoffroy-slingeraap (ook zwarthandslingeraap genoemd) kun je aantreffen van Mexico tot in het noorden van Colombia. Deze apensoort is echter vrij zeldzaam. Voor de kust van Granada op één van de vele eilandjes leeft nog een vrij grote kolonie. In Granada kun je een boottrip boeken. Dit bootreisje brengt je niet alleen langs deze bijzondere aap, maar langs schitterende kleine eilandjes.

'514993' door Jenny '514993' door Jenny

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Roeier Lago de...Nica

Jenny

In Puerto Asese stapten we aan het einde van de middag op een klein bootje voor een tochtje tussen ca. 360 vulkanische, al dan niet bebouwde, eilandjes die zijn gelegen in het Lago de Nicaragua, ook wel Lago de Cocibolca genoemd. Onderweg zien we deze man in het late zonlicht roeien, vergezeld door een leuk klein vogeltje.

'333980' door Rsteeghs '333980' door Rsteeghs

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Praten en drinken

Rsteeghs

Ten zuiden van het Lago de Nicaragua ligt het plaatsje San Carlos. Vanaf hier vertrekken boten richting Isla de Ometepe, een prachtig vuklkaaneiland in het meer, maar ook naar de Oostkust over de rivier San Juan, een prachtige tocht. Ook kun je vanaf San Carlos met een lokale boot de grens naar Costa Rica oversteken, eveneens een heel erg mooie manier om de natuur van dichtbij te zien en een stuk minder duur dan dezelfde tochten die vanuit Costa Rica speciaal voor toeristen gemaakt worden. San Carlos zelf is een rustig plaatsje, met een levendige markt. Het is leuk er doorheen te wandelen. Vooral 's avonds, als de mensen na een dag werken hun krukjes tevoorschijn halen en bij elkaar komen om met elkaar te kletsen en een borreltje te drinken. Daarbij niet alleen verbaal, maar ook nonverbaal communicerend, zoals deze mannen: De een maakt een weid armgebaar om zijn verhaal te ondersteunen, de ander kijkt en luistert zichtbaar geïnteresseerd.

'531137' door epeters '531137' door epeters

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Visser in het meer va

epeters

Tijdens een bootexcursie naar de eilanden van Granada kwamen we deze visser tegen. Hij was net bezig om zijn net uit de kreukels te halen. Dan is het even wachten om op het juiste moment de foto te schieten. Dat is me aardig gelukt moet ik zeggen. Deze foto is gemaakt een uur voor zonsondergang.

'437974' door Jenny '437974' door Jenny

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Turen

Jenny

We maakten een boottochtje over het Lago de Nicaragua, ook wel Lago de Cocibolca genoemd. In dit meer liggen ca. 360 kleine vulkanische eilandjes, al dan niet bebouwd. Een van deze eilandjes is Monkey Island en hier leven een aantal zwarthandslingerapen. Deze pezige apen zijn ca. 50 cm groot en wegen zo'n 7 kg. Ze hebben slechts vier vingers, de duim ontbreekt. De staart maakt dit "gebrek" goed. Ze kunnen minutenlang lang met hun hele gewicht aan hun staart hangen. Hun voedsel bestaat voor 80% uit fruit en soms uit kaaschips (zie een van mijn eerder geplaatste foto's). Dit exemplaar zit heerlijk relaxt een beetje voor zich uit te turen. Hij heeft niet alleen een prachtige vacht, maar ook een paar bijzonder mooie blauwe ogen.

'295307' door Rsteeghs '295307' door Rsteeghs

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Keuvelen

Rsteeghs

San Carlos in het zuiden van Nicaragua aan het meer van Nicaragua is het vertrekpunt voor tochten over de Rio San Juan naar het oosten. Deze rivier slingert door de jungle naar de Caribische zee over een lengte van 192 kilometer. Tijdens de mooie tocht zie je veel vogels, schildpadden, apen en ook kom je langs kleine nederzettingen. Er zijn een paar plaatsen aan de rivier waar je kunt overnachten, zoals El Castillo, een prachtig plekje waar massatoerisme niet aan de orde is. San Carlos is een prima stadje om voor je vertrek of als je weer terug komt na een tocht over de rivier een paar dagen te verblijven. Het is er zeer gemoedelijk (ook al doen sommige reisgidsen anders vermoeden). Je vindt er enkele accommodaties, een kleine markt, verlaten straatjes en vriendelijke mensen. Als je aan het eind van de dag de straat op gaat zie je deze mensen vaak voor hun huizen zitten. Mannen spelen een potje schaak en drinken een biertje of een Flor de Caña (Nicaraguaanse rum, erg lekker, vooral de goudkleurige!). Vrouwen nemen voor hun kleurig geschilderde huizen, zoals dit gezellige roze exemplaar, al schommelend op hun schommelstoel de dag door.

'360699' door Jenny '360699' door Jenny

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Haakmand

Jenny

In Puerto Asese stapten we op een klein bootje voor een tochtje tussen ca. 360 vulkanische eilandjes die zijn gelegen in het Lago de Nicaragua. Onderweg zagen we deze vissende jongen met z'n mooie gekleurde slippers. Helaas konden we niet zien of hij inderdaad iets aan de haak sloeg. Hij stond er in ieder geval bij als jut voor de haakmand (triest).

'528806' door KimV '528806' door KimV

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Boottocht vanuit...Gr

KimV

Tijdens de boottocht over het Meer van Nicaragua kwamen we een eilandje tegen vol met aapjes. Deze keek heerlijk brutaal in de camera met een blik van: Heb ik iets van je aan? Granada is een ideaal uitgangspunt voor diverse excursies waaronder deze boottocht. Zeker de moeite waard.

'534181' door epeters '534181' door epeters

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Sunset Lake Nicaragua

epeters

Ga net voor zonsondergang met de boot naar Isletas de Granada. Een eilandengroep in het meer van Nicaragua nabij de prachtige stad Granada. Een eilandengroep met veel verschillen. Zo zie je eilandjes met zelfgemaakte huisjes van golfplaten en eilandjes waar grote villa's op staan. Op het einde van de boottocht wordt je getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Zeker de moeite waard!

'111680' door Jarowi '111680' door Jarowi

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Isla de Ometepe

Jarowi

'Tussen 2 heuvels'. Dit is de benanimg van Isla de Ometepe, een eiland in Lago de Nicaragua. 2 vulkanen, de Concepcion en de Maderas, 'tekenen' dit eiland. We zijn hier 4 nachten geweest en dit was 1 van de weinige momenten dat we de top(van in dit geval de Santiago)konden zien.

'403670' door hardom '403670' door hardom

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Budweiser

hardom

Deze foto is genomen op de markt in Rivas, Nicaragua, 1 van de armste landen van het noordelijk halfrond. Deze mevrouw scharelde haar kostje bijeen met bedelen

'413681' door RobHoekstra '413681' door RobHoekstra

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

La Islatas

RobHoekstra

In het lago de Nicaragua bevinden zich circa 365 eilandjes die bewoond worden door lokale vissers of juist door de rijken. In het meer schijnen ook zoetwaterhaaien voor te komen. Al betwijfel ik of ze er nog daadwerkelijk rondzwemmen. In ieder geval is het zeker de moeite waard om vanuit Granada een boottochtje langs de kleine eilandjes te maken.

'225847' door Catrien '225847' door Catrien

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Wie weet hoe deze

Catrien

Een van de vele mooie vogels in de jungle van Sabalos, ik weet het niet zeker, maar ik denk dat het de Mexicaanse tijger roerdomp is.

'408084' door PleunGroeneveld '408084' door PleunGroeneveld

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Meisje op de steiger.

PleunGroeneveld

Wij vaarden op het meer en toen zat dit lieve meisje op de steiger naar ons te zwaaien we kwamen wat dichterbij en gaven haar een ballon dat vinden ze altijd wel grappig.

'389585' door PleunGroeneveld '389585' door PleunGroeneveld

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Bijna doel gehaald

PleunGroeneveld

Dit meisje kwam naar ons toe om te kijken of er nog wat te halen was. Als je in Granada bent, mag je het Lago de Nicaragua eigenlijk niet links laten liggen: met een oppervlakte van 8264 km² is het het op één na grootste meer van Latijns-Amerika. Het wordt ook wel de Zoete Zee genoemd: het staat in verbinding met verschillende rivieren en de Caribische Zee. In het meer bevindt zich nog een unieke attractie: Archipiélago las Isletas. Deze archipel bestaat uit maar liefst 354 vulkaaneilanden.

'82562' door susanne12345 '82562' door susanne12345

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Brutale vogel

susanne12345

Deze vogel probeerde elke ochtend op Isla de Ometeppe ons ontbijt te stelen.