Lago de Nicaragua beste reistijd

Het weer aan Lago de Lago de Nicaragua

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Lago de Lago de Nicaragua te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is aan Lago de Lago de Nicaragua? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Lago de Lago de Nicaragua

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag aan Lago de Lago de Nicaragua:Vind je een verfrissende bui op zijn tijd geen probleem? Kies dan voor het regenseizoen van mei tot oktober. Geniet je liever onafgebroken van dagen vol warmte en zonneschijn, boek dan je reis in het droge seizoen van november t/m maart. De maanden die je wilt vermijden, tenzij je van bedrukte jungletemperaturen en stofwolken houdt, zijn april en mei.
 

Reisadvies
Voor Lago de Nicaragua geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
19 juli Bevrijdingsdag, 14 september Slag om San Jacinto, 15 september Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Lago de Nicaragua

Beste foto's & tips van Lago de Nicaragua

'494865' door channeke '494865' door channeke

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Zit ik mooi voor aap!

channeke

Op het meer van Nicaragua vind je meer dan 360 kleine eilandjes. Sommige zijn bewoond door mensen en sommige alleen door dieren. Het eilandje waar deze jongen woont is alleen bestemd voor apen. Met een boottocht gingen wij over dit prachtige meer en deze aap dacht 'nee, niet weer toeristen! Zit ik mooi voor aap!' ;-) Een tochtje over het meer van Nicaragua met een prachtige uitzicht over de stad Granada mag je niet missen. Je kunt aanmeren bij de eilandje om een kijkje te nemen.

'487129' door channeke '487129' door channeke

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Ik zit op wacht!

channeke

In 2012 was ik in Nicaragua. Een prachtig land met helaas veel armoede. Lijmsnuivende kinderen die zwerven op straat en komen bedelen om eten. Heel indrukwekkend om te zien. Ik herinner mij het gevoel van machteloosheid als ik de kinderen door de straten zie zwerven. Naast deze harde realiteit is bij mij ook de prachtige natuur in blijven hangen.Bij Granada ligt bijvoorbeeld het Meer van Nicaragua, een meer waar je met een boot heerlijk kunt varen om te genieten prachtige uitzichten en een grote variëteit aan dieren. Een bezoek meer dan waard! Deze vogel zit heel statig op deze steen. Hij houdt de wacht........

'491056' door channeke '491056' door channeke

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Ik hang aan mijn...st

channeke

Deze week plaatste ik al een een foto genomen tijdens een boottocht op het Meer van Nicaragua. Op dit meer is ook een eilandje waar alleen maar aapjes wonen. Deze liet even zien dat hij gewoon aan zijn staart in de boom kan blijven hangen. :-) Vanaf het Meer van Nicaragua kijk je over Granada, de oudste stad op het vasteland van Midden-Amerika. In Granada kijk je je ogen uit. Vrijwel elk gebouw heeft een koloniaal verleden en daardoor zie je door de hele stad geweldig mooie gevels. Ook de kathedraal van Granada is de moeite waard en kan je eigenlijk niet missen omdat deze boven de gebouwen uit torent. Kortom: een stad die het bezoeken meer dan waard is!

Laat kaart zien