Lago de Nicaragua

Lago de Lago de Nicaragua, of het Meer van Lago de Nicaragua, is een groot zoetwatermeer in het zuidwesten van het land. Met een oppervlakte van 8264 vierkante kilometer is het het op één na grootste meer van heel Latijns-Amerika. De omgeving heeft ontzettend veel te bieden: van vulkanen op de oevers tot eilandjes in het meer en er leven zelfs stierhaaien in het Lago de Lago de Nicaragua.

Informatie over Lago de Nicaragua

Beste foto's & tips van Lago de Nicaragua

'494865' door channeke '494865' door channeke

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Zit ik mooi voor aap!

channeke

Op het meer van Nicaragua vind je meer dan 360 kleine eilandjes. Sommige zijn bewoond door mensen en sommige alleen door dieren. Het eilandje waar deze jongen woont is alleen bestemd voor apen. Met een boottocht gingen wij over dit prachtige meer en deze aap dacht 'nee, niet weer toeristen! Zit ik mooi voor aap!' ;-) Een tochtje over het meer van Nicaragua met een prachtige uitzicht over de stad Granada mag je niet missen. Je kunt aanmeren bij de eilandje om een kijkje te nemen.

'487129' door channeke '487129' door channeke

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Ik zit op wacht!

channeke

In 2012 was ik in Nicaragua. Een prachtig land met helaas veel armoede. Lijmsnuivende kinderen die zwerven op straat en komen bedelen om eten. Heel indrukwekkend om te zien. Ik herinner mij het gevoel van machteloosheid als ik de kinderen door de straten zie zwerven. Naast deze harde realiteit is bij mij ook de prachtige natuur in blijven hangen.Bij Granada ligt bijvoorbeeld het Meer van Nicaragua, een meer waar je met een boot heerlijk kunt varen om te genieten prachtige uitzichten en een grote variëteit aan dieren. Een bezoek meer dan waard! Deze vogel zit heel statig op deze steen. Hij houdt de wacht........

'491056' door channeke '491056' door channeke

NicaraguaLago de Nicaragua

NicaraguaLago de Nicaragua

Ik hang aan mijn...st

channeke

Deze week plaatste ik al een een foto genomen tijdens een boottocht op het Meer van Nicaragua. Op dit meer is ook een eilandje waar alleen maar aapjes wonen. Deze liet even zien dat hij gewoon aan zijn staart in de boom kan blijven hangen. :-) Vanaf het Meer van Nicaragua kijk je over Granada, de oudste stad op het vasteland van Midden-Amerika. In Granada kijk je je ogen uit. Vrijwel elk gebouw heeft een koloniaal verleden en daardoor zie je door de hele stad geweldig mooie gevels. Ook de kathedraal van Granada is de moeite waard en kan je eigenlijk niet missen omdat deze boven de gebouwen uit torent. Kortom: een stad die het bezoeken meer dan waard is!

Laat kaart zien