Isla de Ometepe

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Misselijk worden

Isla de Ometepe,
Nicaragua


Vanuit Grenada is het maar een klein stukje naar San Jorge waar de ferry naar Isla de Ometepe vertrekt. Het eiland ligt in het Lago de Nicaragua, is 276 km2 groot en heeft 35.000 inwoners.

We verblijven er in een lodge met basic voorzieningen maar wel met een schitterend uitzicht op de beide vulkanen: Maderas en Conception. Het eiland heeft niet echt iets bijzonders te bieden maar wellicht is dat juist de charme. Er heerst een heerlijke rustige en relaxte sfeer en je zit midden in de prachtige, rijke natuur. De inwoners proberen op diverse manieren in hun levensonderhoud te voorzien, houden wat dieren, verbouwen wat groenten of graan en proberen iets te verdienen aan de toeristen.

De overtocht tussen het vasteland en het eiland duurt ruim een uur. Een heerlijk boottochtje, zou je zeggen....... Helaas is er net op het moment dat wij varen een storm opgestoken en de boot houdt het roer nauwelijks recht. Al snel staat het ruim, waar ook de tassen liggen, onder water en menige passagier moet 'vissen voeren''. En dan duurt anderhalf uur heel lang!
Ik zit bovenop het dek........ een spectaculaire ervaring!!!