Isla de Ometepe

Midden op het Meer van Isla de Ometepe ligt het eilandje Ometepe dat bestaat uit twee vulkanen: Concepción en Maderas. Door een smalle strook land zijn deze twee vulkanen met elkaar verbonden zodat ze één eiland vormen. Je kan er wandelen op de vulkanen, kajakken en fietsen. De bevolking is heel vriendelijk en je kan er goedkoop eten en overnachten.

Informatie over Isla de Ometepe

Beste foto's & tips van Isla de Ometepe

'341485' door maranopreis '341485' door maranopreis

NicaraguaIsla de Ometepe

NicaraguaIsla de Ometepe

Conception

maranopreis

Nicaragua, twee keer zo groot als Nederland, is een prachtig en nog niet zo toeristisch land. Het is bezaaid met vulkanen en heeft het grootste meer van Midden-Amerika, het Lago di Nicaragua. In dit meer ligt Ometepe, een eiland met een heilige status voor de oude indianenstammen die oorspronkelijk deze regio bewoonden. Feitelijk zijn het twee vulkanen, aaneengesmeed door diverse uitbarstingen. Hier de grootste en nog steeds actieve vulkaan Conception met een hoogte van ruim 1600 meter.

'510020' door CBurgstad '510020' door CBurgstad

NicaraguaIsla de Ometepe

NicaraguaIsla de Ometepe

Misselijk worden

CBurgstad

Vanuit Grenada is het maar een klein stukje naar San Jorge waar de ferry naar Isla de Ometepe vertrekt. Het eiland ligt in het Lago de Nicaragua, is 276 km2 groot en heeft 35.000 inwoners. We verblijven er in een lodge met basic voorzieningen maar wel met een schitterend uitzicht op de beide vulkanen: Maderas en Conception. Het eiland heeft niet echt iets bijzonders te bieden maar wellicht is dat juist de charme. Er heerst een heerlijke rustige en relaxte sfeer en je zit midden in de prachtige, rijke natuur. De inwoners proberen op diverse manieren in hun levensonderhoud te voorzien, houden wat dieren, verbouwen wat groenten of graan en proberen iets te verdienen aan de toeristen. De overtocht tussen het vasteland en het eiland duurt ruim een uur. Een heerlijk boottochtje, zou je zeggen....... Helaas is er net op het moment dat wij varen een storm opgestoken en de boot houdt het roer nauwelijks recht. Al snel staat het ruim, waar ook de tassen liggen, onder water en menige passagier moet 'vissen voeren''. En dan duurt anderhalf uur heel lang! Ik zit bovenop het dek........ een spectaculaire ervaring!!!

'494871' door corriedewinter '494871' door corriedewinter

NicaraguaIsla de Ometepe

NicaraguaIsla de Ometepe

Isla de Ometepe, een.

corriedewinter

We steken met de ferry over van San Jorge naar Moyogalpa op het Isla de Ometepe. Dit tweeling eiland ligt in een enorm zoetwatermeer: Cocibolca (zoete zee). Het bestaat uit twee vulkanen: Concepcion en Madeira, die door een lavabrug zijn verbonden. Op het eiland is ontzettend veel te doen in een heel relaxte sfeer. Paardrijden, brulapen spotten, zwemmen, een rodeo bekijken, uren zitten in een strandtent en kletsen met de lokale bevolking. Het is zondag en we doen wat de locals doen:eerst naar de kerk en dan naar het strand. In de kerk zijn de kinderen aan het oefenen voor de H.Communie, dus dat houden we al snel voor gezien. We leiden teveel af. Het is erg druk bij het strand, daarom gaan we wandelen in het naastgelegen bos.. Daar leeft een groep brulapen en die wil ik wel eens zien. Ze liggen helaas allemaal hoog in een boom te slapen, met hun rug naar ons toe. Ik had het kunnen weten:siësta. Dan de rodeo maar. Dit is een geliefd tijdverdrijf op zondagmiddag. Je kunt van tevoren op het in Altagracia op het rodeoterrein je kaartjes kopen, de koeien en stieren bewonderen en eventueel wedden hoe lang men erop kan blijven zitten. Op de tribunes worden ijsjes en andere versnaperingen verkocht. Als het spektakel begint, weet je niet waar je moet kijken: de berijder, de jongens die in de hekken klimmen, het orkest, het publiek. Uit mijn blog: ‘We zitten op houten tribunes rond een arena. De koeien en stieren staan in een soort sluis, afgesloten door een hek. Daarboven, op de tribune speelt een orkest. Als dit luid en vals begint te spelen, gaat het hek open en komt er een stier of koe de arena in. Het eerste waagstuk is het dier grijpen en stevig aan een paal vastbinden. Hij krijgt een singel om zijn buik voor het houvast, de grootste durfal gespt sporen om, springt erop en de rest van de waaghalzen daagt de stier uit. Als hij dichterbij komt, weten ze niet hoe hard ze moeten rennen om in de hekken te klimmen. Na twee uur en zo’n tien stieren zit de rodeo erop. Gelukkig is er geen bloed gevloeid..’ Je kunt ook oversteken met de Reina del sur, hier op de foto. Als het slecht weer is, hou ik me liever bij de ferry.

Laat kaart zien