Granada foto's & tips

'372142' door ChrisD '372142' door ChrisD

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Rain down on me

ChrisD

Al schuilend voor de dagelijkse heftige buien trekt het lokale volk van Nicaragua er weinig van aan, ze zien een bui meer als een welkome verfrissing blijkbaar. Tevens heeft deze foto onlangs een 6de plaats behaald op de Benevisie wedstrijd van de Fotobond.

'553457' door jeannette '553457' door jeannette

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Hoedje op

jeannette

Deze man trof in aan in de drukke en gezellige restaurant straat achter de Kathedraal van Granada. 'S avonds zijn de straten sfeervol verlicht, klinkt er muziek, zie je straattheater en er zijn veel gezellige restaurants en cafe’s met terrassen. De straatverkopers zijn er talrijk maar zijn ook vriendelijk aanwezig.

'460844' door Cobinho '460844' door Cobinho

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

The Hangover

Cobinho

Als Eefje en ik de kans krijgen dan proberen we een boottochtje te doen. Het geeft immers een ander beeld van de omgeving plus het is zo heerlijk en rustgevend om over het water te varen. In Granada konden we dit dan ook zeker niet laten… varen langs 365 eilandjes. Vlakbij Granada ligt het Cocibolcameer dat ook wel het meer van Nicaragua genoemd wordt. In dit grote zoetwatermeer liggen de Granada Islets. 365 kleine vulkanische eilandjes die rondom Asese Peninsula aan de voet van de Mombacho vulkaan liggen. Door een eruptie van de Mombacho vulkaan zijn deze kleine vulkanische eilandjes duizenden jaren geleden gevormd. De meeste eilandjes worden bewoond door lokale vissers en rijke Nicaraguanen die hier hun prachtige kleurrijke villa’s hebben staan voor het weekend, maar ook door veel soorten vogels en apen. Een aantal van die eilandjes wordt gebruikt om apen opnieuw uit te zetten. Het meest speciale eiland is wel de Apenrots (Isla del Monos). Op dit kleine eilandje wonen 4 apen. Deze zijn door een plaatselijke dierenarts gekocht in restaurants waar ze vaak aan een ketting leven ter vermaak van de gasten. Bekijk de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=vhFVZsk3XEs

'459052' door RobHoekstra '459052' door RobHoekstra

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Brutaaltje

RobHoekstra

Ik ben helemaal geen portrettenschieter maar dit kereltje daar kon ik niet omheen. Samen met zijn vriendjes en vriendinnetjes wilde hij op de foto om deze hierna meteen te kijken op het prehistorische schermpje van mijn pentax 5mp camera. Eerst met z’n allen tegelijk en daarna een voor een apart. Vrolijke bengeltjes op straat in Granada.

'349351' door corriedewinter '349351' door corriedewinter

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Siësta, genoeg te...d

corriedewinter

Granada is de oudste stad op het vasteland van Midden-Amerika, in 1524 gesticht. In het koloniale tijdperk was Granada zeer geliefd vanwege de vruchtbare bodem en het goud dat daar gevonden werd. De Kathedraal, in 1915 voltooid, is de belangrijkste katholieke kerk in Granada. Deze is diverse malen verwoest door aardbevingen en oorlogshandelingen, zoals op 27 november 1956 toen de troepen van William Walker, die heel Midden Amerika wilde veroveren, de complete stad hebben plat gebrand. Je ziet hier het Parque Central tijdens de siësta. Er is weinig te doen, maar ik vind het dan juist leuk om wat rond te kijken en een praatje te maken of een cola te kopen bij het karretje op de voorgrond. Links achter de bomen zie je nog een stukje van het bisschoppelijk paleis (rood geverfd) . Beneden is een winkeltje waar je rozenkransen, beelden en zelfgemaakte jam kunt kopen. Er zijn vaak missen in de kathedraal, waarbij de muziek via een band afgespeeld wordt. De geluidskwaliteit is overigens heel goed. Tegen de avond worden er in de brede straat voor de kathedraal regelmatig voetbalwedstrijden georganiseerd. Heel leuk om naar te kijken.

'515476' door hestermaasdam '515476' door hestermaasdam

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Laatste reis

hestermaasdam

Tijdens ons bezoek aan Granada zagen we deze begrafenis stoet voorbij komen. Dit is toch wel een mooie manier om naar je laatste rustplaats gebracht te worden.

'411065' door Steph1984 '411065' door Steph1984

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Zwemmen in Laguna...A

Steph1984

We begonnen onze reis in Nicaragua in de mooie stad Granada. Erg heet, dus besloten we verkoeling te zoeken in Laguna Apoyo, een mooi kratermeer in de omgeving. Daar maakte ik de foto van dit meisje, dat met haar twee zusjes en ouders aan het zwemmen was.

'313346' door Cobinho '313346' door Cobinho

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Apeneilandjes

Cobinho

Las Isletas zijn een groep van 365 eilanden in het meer van Granada. Het wordt gezegd dat het zou zijn ontstaan door een uitbarsting van de Mombacho Vulkaan. De uitbarsting zou zo hevig zijn geweest dat de top werd weggeblazen en de brokstukken in het meer terecht gekomen zijn. Een aantal eilandjes wordt gebruikt om apen opnieuw uit te zetten. Het meest speciale eiland is wel de Apenrots (Isla del Monos). Op dit kleine eilandje wonen 4 apen. Deze zijn door een plaatselijke dierenarts gekocht in restaurants waar ze vaak aan een ketting leven ter vermaak van de gasten.

'484130' door NNancyJanssen '484130' door NNancyJanssen

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Lichtstralen

NNancyJanssen

Het uitzicht vanaf de Iglesia de la Merced (de klokkentoren), over de daken van de stad naar de prachtige gele kerk van Granada. Net op het moment dat er een kerkdienst begon, vielen de stralen van de zon door de wolken heen precies op het gebouw. Daarachter het Meer van Nicaragua. Prachtige levendige stad.

'487749' door NNancyJanssen '487749' door NNancyJanssen

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

3 op een rij

NNancyJanssen

Elke keer als ik naar deze foto kijk vraag ik me af waar deze vrouwtjes over aan het bijpraten zijn. Over de etenswaren die ze net hebben gekocht op de markt, over hun kinderen, hun man. Hoe heet het die dag is en hoe fijn dat ze even kunnen rusten op een stoepje... maar misschien ook wel over hoe zwaar hun leven soms kan zijn door de armoede. Granada in Nicaragua is een onwijs mooie stad met prachtige oude koloniale gebouwen. Ook is het een goede uitvalsbasis voor dagtripjes naar het Meer van Nicaragua en de Masaya vulkaan. Maar hoe mooi de stad zelf ook is, het kent absoluut een keerzijde en je ziet er veel armoede en bedelende kindjes.

'414692' door corriedewinter '414692' door corriedewinter

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Wat zullen we vandaag

corriedewinter

Het is het leukst om rond te kijken op een markt waar de lokale bevolking koopt. We genieten van kleine dingen, zoals een kind in een box midden in het looppad, of van grote goudvissen die te koop worden aangeboden. We zien een lingeriestand met vooral bh's en pal daarnaast de kippenboer. Hier zijn de ingrediënten voor hutspot met klapstuk te verkrijgen. Met de hygiëne zit het wel goed. Mevrouw wappert voortdurend de vliegen weg. Je ziet ook nog de karakteristieke schortjes die alle vrouwen dragen als ze aan het werk zijn.

'406538' door EHegger '406538' door EHegger

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Vlinder met...transpa

EHegger

Een bijzondere vlinder kwam ik tegen bij de Mombacho vulkaan in de buurt van Granada. Als deze vlinder vliegt lijkt het alsof hij bijna geen vleugels heeft. Maar schijn bedriegt. Na lang achterna rennen bleef hij eindelijk een paar sec op een blad zitten. Net genoeg om een foto te kunnen schieten. Prachtig hoe je de plant door de vlinder kan zien.

'506919' door hestermaasdam '506919' door hestermaasdam

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Anciano 2

hestermaasdam

Het is zover ; precies middernacht, het is tijd om de oude man in de fik te steken. Er komen toch wat meer mensen op straat om dit te zien verder blijft het rustig. Het echte feest met veel drank en vuurwerk is op het strand.

'484518' door channeke '484518' door channeke

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Laguna de Apoyo!

channeke

Tijdens de excursie naar de Masaya Vulkaan werden wij ook nog getrakteerd op dit uitzicht. Ten zuiden van de Masaya ligt namelijk een slapende vulkaan met een diep kratermeer het Apoyo Meer. Bij dit meer kun je gewoon heerlijk genieten van het prachtige uitzicht (bij helder weer), je kunt er paardrijden en er staan kraampjes met schattige souvenirs. De combinatie met de Masaya vind ik echt een aanrader. Twee totaal verschillende soorten landschap, zo dicht bij elkaar.

'247083' door Sharon81 '247083' door Sharon81

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Kathedraal van Granad

Sharon81

Vanuit de klokkentoren van de kerk van La Merced (je kunt hier met lokale studenten omhoog die je tevens een rondleiding geven) heb je een fantastisch uitzicht op de kathedraal van Granada en de mooie kleurrijke huizen met oude daken die de stad rijk is. Het meer van Nicaragua op de achtergrond maakt het helemaal af.

'460911' door corriedewinter '460911' door corriedewinter

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Sneeuwwitje en haar..

corriedewinter

Deze Sneeuwwitje is een piñata, gemaakt van papiermaché. Ze wordt gevuld wordt met snoep, confetti en kleine cadeautjes en daarna opgehangen bij een verjaardagsfeestje. Piñatas komen oorsprinkelijk uit Mexico, maar worden in vele landen gebruikt met kerst en kinderverjaardagen. Het kind dat jarig is mag geblinddoekt en bewapend met een stok in de hand de Piñata proberen kapot te slaan. Onder het gezang van het Piñata lied probeert het kind de Piñata te raken zodat deze openbreekt. De Piñata wordt aan een touw heen en weer bewogen door een volwassene. Wanneer de Piñata is gebroken proberen alle kinderen zoveel mogelijk snoep dat op de grond is gevallen te verzamelen. Een ander verhaal over de oorsprong van de piñata zegt dat deze uit China komt. Marco Polo ontdekte deze gekleurde papieren figuren van koeien, ossen en buffels, die gevuld waren met pitten en zaden van belangrijke planten en bloemen. Met Nieuwjaar werden de figuren kapot geslagen met gekleurde stokken zodat de zaden werden verspreid. De overblijfselen van de piñata werden verbrand. De as stond voor een vruchtbaar nieuw jaar. De link met de Disneyfilms is duidelijk.

'452554' door PleunGroeneveld '452554' door PleunGroeneveld

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Rommelmarkt

PleunGroeneveld

In de straatjes van Granada is vaak wel iets te zien en er is van alles te koop, ik vond het opvallend hoe arm de bevolking Nicaragua is, maar ondanks de armoede is het een bijzondere vriendelijke bevolking.

'461172' door Cobinho '461172' door Cobinho

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

One Flew Over the...C

Cobinho

De Montezuma oropendola is een vogel uit de familie der troepialen. De vogel komt voor in tropische en subtropische regenwouden met open gebieden en rivieren. Het uitbroeden van de eieren gebeurd alleen door het vrouwtje net zoals het bouwen van het nest. De vogel bouwt zijn nesten hoog in bomen en hebben de vorm van een pendule. De nesten zijn tussen de 60 tot 180 centimeter lang en worden gemaakt van stukken droge bananen bladeren, takken, twijgen. Het bouwen van een nest duurt ongeveer 9 tot 11 dagen. (bron: http://www.50plusser.nl) De koekoek (Cuculus canorus) is een vogelsoort die verspreid is over de hele wereld en vooral bekend vanwege het feit dat het een broedparasiet is. Het vrouwtje legt haar eieren in nesten van andere vogelsoorten en laat de jongen door die andere soort verzorgen. (bron: Wikipedia) ‘Cuckoo’ in plat Amerikaans betekent ‘gek’ of ‘krankzinnig’. Daarom is ‘cuckoos nest’ een geschikte term voor de psychiatrische. De titel van de roman is ontleend aan een rijmpje over drie wilde ganzen waarvan er één een duikvlucht maakt over het koekoeksnest om er een jong uit te plukken. Bekijk de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=NN1cCviBXmY

'348382' door corriedewinter '348382' door corriedewinter

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Rijk gevuld..

corriedewinter

Het is het leukst om rond te kijken op een gewone markt waar de lokale bevolking koopt. We genieten van kleine dingen, zoals een kind in een box middenin het looppad of van grote goudvissen die te koop worden aangeboden. Over het algemeen zijn etenswaren en andere zaken gescheiden op de markt, maar in deze afdeling ben je in één keer klaar!

'304375' door corriedewinter '304375' door corriedewinter

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Nieuwe tafel?

corriedewinter

In de meeste landen in Midden-Amerika worden de meubelen nog met de hand gemaakt. Misschien gaat deze man een nieuwe tafel afleveren, of heeft hij er een gekocht. Het was even zoeken hoe hij de tafel moest vasthouden...

'310252' door corriedewinter '310252' door corriedewinter

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Er kan geen lachje...

corriedewinter

In Granada is de fanfare van deze jongeman aan het oefenen voor het feest ter ere van hun honderdjarig bestaan. Voor de kerk geeft een matrone aanwijzingen, die stipt worden opgevolgd. Allemaal in het gelid, pink langs de broek en marcheren maar. Zelfs in de kerk wordt geoefend. Het moet allemaal perfect gaan. Niet lachen dus en zeker niet niezen...

'284233' door corriedewinter '284233' door corriedewinter

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Ontzettend nat!

corriedewinter

Granada is de oudste stad op het vasteland van Midden-Amerika, in 1524 gesticht. In het koloniale tijdperk was Granada zeer geliefd vanwege het goud dat daar gevonden werd en vanwege de vruchtbare bodem. Ook was de stad via het water vanaf beide kusten goed te bereiken. Er zijn vele kerken in Granada, waaronder deze vrij moderne kerk, vlakbij het Centrale plein, waar de dame schuilt voor de regen. De tropische bui barstte in volle hevigheid los toen ik middenop het plein was. Ik kon nog net schuilen in een winkel met kerkelijke attributen.

'408531' door corriedewinter '408531' door corriedewinter

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Granada by night

corriedewinter

Granada is de oudste stad op het vasteland van Midden-Amerika, in 1524 gesticht. In het koloniale tijdperk was Granada zeer geliefd vanwege de vruchtbare bodem en het goud dat daar gevonden werd. De Kathedraal links, in 1915 voltooid, is de belangrijkste katholieke kerk in Granada. Deze is diverse malen verwoest door aardbevingen en oorlogshandelingen, zoals op 27 november 1956 toen de troepen van William Walker, die heel Midden Amerika wilde veroveren, de complete stad hebben plat gebrand. Ik sta hier in de straat met eetgelegenheden, maar er is nog weinig te doen. We zijn wat vroeg, net als in veel Spaanstalige landen eet men laat. Als je de straat uitloopt, kom je op het centrale plein waar veel meer te doen is. Iedere avond worden daar vriendschappelijke voetbalwedstrijden gehouden, waar iedereen aan mee kan doen.

'499396' door RobHoekstra '499396' door RobHoekstra

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Een `moetje`

RobHoekstra

Zoals sommigen van jullie weten ben ik nou niet bepaald een portrettenschieter. Dit keer op de straten van Granada ontkwam ik er echter niet aan. Toen deze kids me in de weer zagen met m´n prehistorische digitale camera wilden ze stuk voor stuk en allemaal tegelijk op de foto om deze daarna natuurlijk giechelend terug te kijken op m´n 1 inch schermpje. Kwalitatief geen topper maar ach..zo plaats ik weer eens iets anders dan een strandje..