Granada

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Granada image

Bruiloft & bezoek Juntos Contigo

Granada
Nicaragua
Kjwalhout

Bruiloft & bezoek Juntos Contigo

Granada, 23 december [bericht is bijgewerkt]

He allemaal,
Even een update van de laatste dagen. In ons laatste bericht stond de bruiloft voor de deur. Nou die is inmiddels achter de rug. Het was een eenvoudige bruiloft, maar wel erg leuk om alle mensen weer te ontmoeten. Gisteren zijn we naar Manugua (hoofdstad) gegaan met de locale bus om onze huurauto op te pikken. Een hele belevenis zo'n busrit tussen alle locals. Het blijft wennen de cultuur en de mensen, maar wel erg leuk!! Daarna zijn we richting het vulkaanmeer Laguna d'Apoyo gegaan om onze lodges aan het meer te betrekken. Heel leuk midden in de natuur met buitendouches en wc's.

Kinderen op de vuilnisbelt
Vanmorgen het project van Juntos Contigo bezocht, schrijnend om de leefomstandigheden van de mensen op de vuilnisbelt te zien, het heeft ons echt geraakt. Onder begeleiding van Robert, een local die 7 jaar in NL heeft gewoond zijn we met 'onze' gehuurde jeep naar de vuilnisbelt in Managua gereden. Echt een hectische stad dat Managua. Kriskras door het drukke verkeer en alle verpauperde wijken moesten we ons een weg banen. Hartje Managua is in 1972 verwoest door aardbevingen. De verschuivende aardkost is nog steeds aan de orde en mensen hebben geen geld om een stevig huis te plaatsen. Een keer in de 30 jaar verschuift het nog steeds, met een kracht 7 op de schaal van Richter. Het kan nu ieder moment gebeuren, dus wie weet maken het mee. Zodra we de vuilnisbelt opreden werden we al vergezeld van een aantal jongens die een stukje mee wilden liften. We zijn doorgereden tot aan de rand van de echte vuilnisbelt. Daar kregen we een rondleiding door de krottenwijk en mochen we genieten van een optreden van de kinderen die in Juntos Contigo die een eindejaarsfeest. mooi om al die blije gezichten te zien. We zijn blij met het werk dat de stichting daar ter plaatse doet!

Inmiddels zijn we in Granada aangekomen bij Hotel Con Corazon. Echt een heel mooi en pas nieuw hotel. Die jongens hebben hier hard gewerkt en iets bijzonders neergezet.Nu nog even een hapje eten en dan lekker naar bed. Het ritme hier is iets anders dan in NL.

Half 10 slapen en half 6 weer op.

Tot later weer...

x J&H, J&L

Foto's

005df.jpg
005df.jpg
Kjwalhout
2b75c.jpg
2b75c.jpg
Kjwalhout
d0839.jpg
d0839.jpg
Kjwalhout