Granada

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Laguna Apoyo Nicaragua

Granada,
Nicaragua


Vlak bij Granda heb je ook Laguna Apoyo een oud kratermeer.
Deze foto is genomen vanaf Catarina viewpoint.
Benden aan de waterkant zijn diverse slaapgelegenheden, helaas (bijna) allemaal met een veel te hoge prijs voor wat ze bieden. Het meer zelf is kraak helder en redelijk van temperatuur, niet echt warm water maar zeker niet koud te noemen. Er zijn geen zand stranden alleen steen.
Voor de echte liefhebber van stilte is het prima toeven daar. Diverse hotels bieden dan ook yoga lessen aan.
Ons was het iets te rustig, ook zit je ver van alles af en een mooi wandelpad is er ook niet te vinden. Je kan wel lekker van je slaapplaats naar de t-splitsing lopen vanwaar je weer naar de bewoonde wereld kan komen met een taxi of de bus. er is maar een weg naar beneden naar de hotels en op de splitsing is het of links of recht net naar gelang waar je slaapplaats is.
Ook is er op de splitsing een klein eettentje waar je eten en drinken kan kopen. Mama ook zelf, lekker en goedkoop.
Pak daar de tuktuk naar Catarina bezoek het view point en vergeet niet een wandeling door het dorp zelf te maken. Er zitten diverse handwerkers en plantenkwekers door het dorp verspreid. Als je wat verder weg bent van het drukke view point kan je ook heerlijk eten in een plaatselijk tentje dat nog niet op toeristen is ingesteld. Spreek je geen Spaans geen probleem zij wel en niets anders. Dus handen en voeten en tekenwerk en succes verzekerd .