Corn Eilanden foto's & tips

'341316' door luca1980 '341316' door luca1980

NicaraguaCorn Eilanden

De turquoise zee van.

luca1980

Het ultieme vakantiegevoel krijg je op Little Corn Island. Dit is een eilandje waar veel backpackers komen, geen auto's rijden en errug laid-back. Luieren en relaxen is het motto, samen met de rasta-bewoners

'540614' door GCoomans '540614' door GCoomans

NicaraguaCorn Eilanden

Little Corn Island

GCoomans

Genoten ten top op Little Corn Island. Wat zijn de mensen er super lief en er hangt een geweldige sfeer! Je vliegt vanuit de hoofdstad van Nicaragua naar Big Corn voor ongeveer 160 euro. Vanuit Big Corn ga met je voor een paar euro naar Little Corn island. Een waar paradijsje! Bij aankomst bij de steiger is er eigenlijk maar 1 pad wat je kan volgen naar alle accomodaties, vaak staan er ook al mensen om je daar mee naar toe te nemen. Er is geen vervoer op het eiland hooguit wat locals op een fiets. Dit mooie stuk paradijs van de foto vind je als je de pad richting baseball veld volgt. Dit veld steek je letterlijk over ( zelfs als ze spelen op zondag ) waar je een smal padje helemaal uit loopt tot je uiteindelijk aan de mooiste kant van het eiland uit komt!

'305748' door rjvandersteur '305748' door rjvandersteur

NicaraguaCorn Eilanden

Afro man

rjvandersteur

Deze man kwam ik tegen tijdens een wandeling op het strand van little corn island. Ik maakte een praatje met hem en vroeg toen of ik hem mocht fotograferen. Ik vind hem prachtig enhij ging er ook speciaal voor zitten. Hij had nog net zijn kapsel in model gebracht. ;-). Trots en parmantig.

'240160' door astriddd '240160' door astriddd

NicaraguaCorn Eilanden

Zonsondergang Corn...

astriddd

Mooie zonsondergang op de prachtige Corn Islands van Nicaragua! Deze foto is gemaakt op Big Corn Island., beide eilanden zijn erg mooi, al is little Corn Island iets mooier vanwege de ongerepte natuur.

'389644' door Veroniek '389644' door Veroniek

NicaraguaCorn Eilanden

Aanrader! Little Corn

Veroniek

De Corn Islands zijn zeker een aanrader voor backpackers en een bezoek aan Little Corn Islands is zeker een must! Zodra de boot vertrekt heb je misschien even spijt, maar als je daar eenmaal bent ben je de boottocht alweer vergeten!

'482828' door Doubled '482828' door Doubled

NicaraguaCorn Eilanden

Little Corn Island

Doubled

Little corn Island is een perfecte plek om een aantal dagen te relaxen op witte stranden en tegen een betaallbare prijs heerlijk kreeft te eten/ Krreg is er in overvloed en staat zelfs bij het ontbijt al op de kaart. Verrder zijn er voor de liefhebbers goede duikmogelijkheden. Zoals de naam al doet vermoeden is het een klein eilandje waar door de afgelegen ligging maar weinig toeristen komen. Zelf heb ik gelogeerd in een eco lodge genaamd Casa Iguana (www.casaiguana.net). Het eiland je is te bereiken met een vlucht vanaf Managua naar Big Corn Island. Vanaf Big Corn Island kun je met een klein bootje in een half uur varen naar Little Corn Island gaan. Probeer in deze boot een plek achterin te bemachtigen, tijdens de overtocht kunnen er hoge golven zijn en dan wordt je voorin de boot flink door elkaar geschud (die pech had ik op de heenweg).

'355044' door mstal '355044' door mstal

NicaraguaCorn Eilanden

Zonsondergang Corn...

mstal

Zonsondergang boven de Caribische Zee. Ik was er net op tijd. Vlak voor ik wilde vertrekken werd mijn hotelkamer schoongemaakt. Gelukkig bleef ze niet lang, want een minuut later was de zon onder geweest.

'541816' door GCoomans '541816' door GCoomans

NicaraguaCorn Eilanden

Awesome Beach

GCoomans

Het pareltje van Nicaragua Little Corn island. Aan de ene kant vind je het "centrum" waar je de restaurantjes en barretjes kan vinden aan het strand, en de aankomst pier. Helemaal aan de andere kant vind je het mooiste strand van Little Corn. Denk aan wijvende palmbomen, helder blauw water en een hele relaxte sfeer. Op dit strand vind je een klein barretje met hemelse cocktails en lekkere hapjes. Zeker een aanrader een dagje tot rust te komen.. voor mij was Little Corn island een waar paradijsje!

'541466' door GCoomans '541466' door GCoomans

NicaraguaCorn Eilanden

SUNSET

GCoomans

Aan het prachtige strand van Little Corn Island nog even lekker luieren in je hangmat en dan getrakteerd worden op deze zonsondergang! Do i need to say more?

'362683' door mstal '362683' door mstal

NicaraguaCorn Eilanden

Zonsondergang vanaf..

mstal

Ik was net op tijd uit het hotel vertrokken om een serie foto's te kunnen maken van deze zonsondergang. De hele serie is mooi, het is zo moeilijk kiezen.

'305793' door rjvandersteur '305793' door rjvandersteur

NicaraguaCorn Eilanden

Uitzicht op little...

rjvandersteur

Heerlijke stranden op Little Corn Island. 'S ochtends liep ik altijd tot ver voorbij de rotsen langs het strand. Een heerlijke ochtendbezigheid, waarbij ik slechts een enkeling tegenkwam, om daarna een frisse duik in zee te nemen.

'60568' door Nicoledehaan '60568' door Nicoledehaan

NicaraguaCorn Eilanden

Corn Island

Nicoledehaan

De eerste kennismaking met de Caribische kust. Weertechnisch niet optimaal (hevige regen en onweersbuien) maar dat maakte het eiland en zijn bewoners meer dan goed. Je kunt in een dag het eiland rondlopen.

'269187' door Rsteeghs '269187' door Rsteeghs

NicaraguaCorn Eilanden

Even een hapje eten

Rsteeghs

Op het eiland Big Corn, waar ik per boot in een 7 uur durende verschikkelijke storm :-(( gelukkig heelhuids ben aangekomen maakte ik tijdens een wandeling deze foto. Altijd leuk om mensen bij hun eigen huis te fotograferen. Vooral als de huizen van die vrolijke kleuren hebben

'258501' door hanneke '258501' door hanneke

NicaraguaCorn Eilanden

Palms

hanneke

Caribische kust van Little Corn Island. Dit is de winderige kant van het eiland, wat te zien is aan de beweging van de palmbladeren.

'389645' door Veroniek '389645' door Veroniek

NicaraguaCorn Eilanden

Strand van Little Cor

Veroniek

Het strand van Little Corn Island is super. Na aankomst met de boot loop je naar de andere kant van het eiland, waar je dit mooie strand vindt. Het waait hier wat harder, maar dat zorgt ervoor dat de muggen wegblijven.

'472988' door amasakoul '472988' door amasakoul

NicaraguaCorn Eilanden

Little corn island

amasakoul

Zoals de andere tippers al aangaven: geweldig, niet overslaan! De Corn islands, of islas del maiz, liggen voor de Carribische kust van Nicaragua. Big Corn vond ik niet erg bijzonder maar Little Corn is geweldig. Prachtige stranden die je vaak helemaal voor jezelf hebt. Ongelooflijk mooie duiklocaties, National Geographic geeft deze riffen een 9 uit de 10. Dive little corn is een betaalbare duikshop met een fijne sfeer, aardige divemasters/instructors en veel aandacht voor veiligheid. De bewoners zijn heel vriendelijk, maken graag een praatje met je. Zij spreken bovendien creole, een verbasterd soort engels, wat handig is als je geen spaans spreekt. Carribische cultuur overheerst, heel anders dan de mestizo cultuur van west Nicaragua. Het eten is hier ook een stuk beter! Verse vis en kokosrijst. Je kan vliegen vanuit Managua maar ook per bus/boot gaan. Bus van Managua naar el Rama en vandaar een panga naar Bluefields. Dit is te doen in een lange dag. Van Bluefields kun je de volgende dag alsnog vliegen of een boot nemen. De boot kan er echter zo maar negen uur over doen (i.p.v. vier) en bijna iedereen wordt zeeziek tijdens deze trip. Je komt aan op Big Corn en vandaar gaat er een bootje naar little Corn; half uurtje. Elsa's is fijne plek voor de backpackers onder ons, simpele cabanas op het strand.

'305754' door rjvandersteur '305754' door rjvandersteur

NicaraguaCorn Eilanden

Sleeping beauty

rjvandersteur

Na een dag vol regen kom ik deze man tegen tijdens mijn wandeling naar het dorp op Little Corn Island. Hij lijkt in diepe rust te zijn en slaapt onverstoorbaar verder wanneer ik hem fotografeer.

'259792' door hanneke '259792' door hanneke

NicaraguaCorn Eilanden

Sunny LCI

hanneke

Little Corn Island is echt het paradijs op aarde. Overnachten in een cabin op het strand, met de blauwe zee en deze palmboom als uitzicht. Wat wil je nog meer...

'305750' door rjvandersteur '305750' door rjvandersteur

NicaraguaCorn Eilanden

Luchtfoto little corn

rjvandersteur

Vanuit het vliegtuigje op weg naar Little Corn Ilsland heb ik deze foto gemaakt. Een prachtig eiland. Het was die dag helder en mooi weer. Helaas daarna nog 3 dagen tropical storm meegemaakt.

'362676' door mstal '362676' door mstal

NicaraguaCorn Eilanden

Fregatvogel met vangs

mstal

Deze vogel was al een tijdje in het haventje aan het foerageren en toen dook-ie ineens het water in ! Gelukkig had ik de camera al voor mijn neus.

'59232' door Hester '59232' door Hester

NicaraguaCorn Eilanden

Zonsondergang

Hester

Zonsondergang in de haven van Big Corn Island, Nicaragua.

'305745' door rjvandersteur '305745' door rjvandersteur

NicaraguaCorn Eilanden

Luchtfoto eiland

rjvandersteur

Vanuit het vliegtuigje op weg naar Little Corn eiland genomen. Het had veel geregend en dit was het uitzicht op Big Corn Island. Er lijken hele delen onder water te staan.

'480412' door jeroenenlenny '480412' door jeroenenlenny

NicaraguaCorn Eilanden

Big Corn Island als..

jeroenenlenny

Tijdens onze rondreis in Nicaragua hebben we de Corn Islands bezocht. Wij hebben op Big Corn overnacht bij Paraiso Beach Hotel dat gerund wordt door de Nederlander Ton, een leuke man met mooie verhalen over zijn leven op het eiland. We zijn ook een dagje met de ferry naar Little Corn gegaan, een prachtig eiland maar wij vonden het wel toeristischer en minder authentiek dan Big Corn. Echter als je wilt duiken moet je hier wel zijn. Mede omdat wij niet hebben gedoken, zijn we blij dat we gekozen hebben om op Big Corn te verblijven. Hier krijg je echt gevoel bij hoe de eilanders leven en de mensen zijn er ontzettend aardig. We zijn met wat andere reizigers naar de lokale disco Bamboolay geweest en hebben een super avond gehad. Playa Arenas is super om een dagje te niksen en een boekje te lezen. Voor een overheerlijke vispasta ga je naar Theresa, een gastvrije Italiaanse die met haar man al 10 jaar op Big Corn woont en in haar woonkamer een aantal tafeltjes heeft staan. Het ligt op het strand direct naast Paraiso Beach Hotel. Verder is er iedere zondag een baseball wedstrijd (in het stadion naast het vliegveld) waarvoor het hele eiland uitloopt. Helaas was deze vanwege een hevige regenbui in de ochtend afgelast toen wij er waren, maar het moet echt leuk zijn.

'189176' door Hester '189176' door Hester

NicaraguaCorn Eilanden

Laden en lossen

Hester

Wat zou er toch in al deze kratten zitten?