Corn Eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Little corn island

Corn Eilanden,
Nicaragua


Zoals de andere tippers al aangaven: geweldig, niet overslaan!
De Corn islands, of islas del maiz, liggen voor de Carribische kust van Nicaragua. Big Corn vond ik niet erg bijzonder maar Little Corn is geweldig. Prachtige stranden die je vaak helemaal voor jezelf hebt. Ongelooflijk mooie duiklocaties, National Geographic geeft deze riffen een 9 uit de 10. Dive little corn is een betaalbare duikshop met een fijne sfeer, aardige divemasters/instructors en veel aandacht voor veiligheid.
De bewoners zijn heel vriendelijk, maken graag een praatje met je. Zij spreken bovendien creole, een verbasterd soort engels, wat handig is als je geen spaans spreekt. Carribische cultuur overheerst, heel anders dan de mestizo cultuur van west Nicaragua. Het eten is hier ook een stuk beter! Verse vis en kokosrijst.

Je kan vliegen vanuit Managua maar ook per bus/boot gaan. Bus van Managua naar el Rama en vandaar een panga naar Bluefields. Dit is te doen in een lange dag. Van Bluefields kun je de volgende dag alsnog vliegen of een boot nemen. De boot kan er echter zo maar negen uur over doen (i.p.v. vier) en bijna iedereen wordt zeeziek tijdens deze trip. Je komt aan op Big Corn en vandaar gaat er een bootje naar little Corn; half uurtje.

Elsa's is fijne plek voor de backpackers onder ons, simpele cabanas op het strand.