Curacao Artikelen & Blogs

Reisnieuws

De Carribbean - Zo vind je het perfecte eiland

Gepubliceerd: 27 aug 2012
0

Columbus schreef het als eerste, toen hij in 1492 aankwam bij de Caribische eilanden:‘Ik zag zo veel eilanden dat ik bijna niet kon beslissen naar welk eiland ik als eerstewilde gaan.’ En dat is niet verbazingwekkend. De bekende Caribische eilanden hebbeneen grote aantrekkingskracht, met hun uitgestrekte palmstranden aan de turkooizen zee. Maar er zijn ook nog bijna 3500 (!) kleinere Caribische eilanden, elk met hun eigen karakter. Daar kun je bijvoorbeeld zwemmen in zwavelrivieren, of snorkelen met pijlstaartroggen. Of wat dacht je van het bezoeken van de oorspronkelijke bevolking van dit gebied: de Carib-indianen? Columbus’ gids van de Cariben, waarmee je het perfecte eiland voor jouw droomvakantie kunt vinden. Deel I: Dominica, St.Kitts, Nevis, Saba, Antigua en Barbuda. In de volgende editie, die 30 november verschijnt, deel II.

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst & Fotografie Tom van der Leij

Zo vind je het perfecte eiland!

Door het tropisch regenwoud kronkelen riviertjes die veranderen in watervallen. Bontgekleurde vogels fluiten er op los tussen de metershoge varens, lianen en woudreuzen. Na drie uur, klimmen, zweten, dalen en glibberen vormt een surrealistisch schouwspel het decor. Uit spleten en gaten in het vulkanische gebergte stijgen slierten hete gas op, ruikend naar rotte eieren. Spontaan ontsprongen heetwaterbronnen brengen waterstroompjes tot het kookpunt. En boven op de berg ligt het op één na grootste kokende meer ter wereld aan je voeten: een met borrelend water gevulde krater. Terwijl aan de voet van de berg de zon schijnt, trekken de wolken zich boven samen en hangen als een douchegordijn om de krater. Je loopt van de ene in de andere regenbui. Het is even wachten voordat het melkkleurige dampende water zich laat zien, maar de tocht is het meer dan waard. Dertig kilometer noordelijker is er geen wolkje aan de lucht. Tussen de gecultiveerde begroeiing van palmen en bananenbomen staan kleine gekleurde huisjes. Hier wonen de laatste drieduizend Caribindianen. Het volk waarnaar het Caribisch gebied is vernoemd. Een indianenmeisje wast de broek van haar bedlegerige broer. Ze knikt bij de vraag of ik haar mag fotograferen, maar gunt me verder weinig aandacht. Die blanken hebben niets dan ellende gebracht, lees ik haar gedachten.


Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nederlandse Antillen artikelen
Reportage
Hoe vier je duurzaam vakantie op Curaçao?

25 sep 2015, Hoe serieus neemt het Caribische vakantie-eiland natuurbehoud en waar kun je terecht als ecotoerist?

0
Reportage
Zo bespaar je geld tijdens eilandhoppen

17 aug 2015, Een eilandentrip kan soms duur uitpakken. Je hebt immers te maken met kosten voor ferry's, andere boottochtjes en de prijzen voor etenswaar liggen ook vaak een stuk hoger. Wij zochten uit hoe je op je volgende eilandentrip honderden euro’s kunt ...

1
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Chavez tegen Curaçao

15 jan 2009, Dat een ander land dan Venezuela zelf populair was onder de Venezolaanse bevolking, zinde president Hugo Chavez duidelijk niet. Hij heeft besloten dat er geen vergunningen meer verstrekt worden voor chartervluchten tussen Venezuela en Curaçao.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.