Willemstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Straatkleur

Willemstad,
Nederlandse Antillen


A long time ago in a galaxy far far away… ergens op ReisReporter in 2012 werd er gevraagd naar de kleurrijkste bestemmingen. Een tendens in de beschrijvingen was dat de kleurtjes het straat- of stadsbeeld opvrolijkt. Bekendste voorbeeld zijn de Kaapstad, San Francisco, Jaipur of Willemstad.

Sommige steden zijn gekleurd vanwege de gebruikte materialen waarmee gebouwen zijn gemaakt, zoals zandsteen in Jaipur of `Bath stone’ in Bath (Engeland). Andere steden hebben een achterliggende reden voor de kleuren zoals de gekleurde viering van de afschaffing van slavernij in Kaapstad; of weerkaatsing van het zonlicht zou minder pijn aan de ogen doen in Willemstad.

Niet alleen gekleurde huizen kunnen het straat- of stadsbeeld opvrolijken, maar graffiti kan hiervoor ook zorgen. Graffiti op straat worden meestal aangebracht met behulp van spuitbussen met verschillende kleuren verf. Het zijn vaak korte teksten en afbeeldingen. (bron: Wikipedia)

Wat de reden dan ook mag zijn, ik vind dat de kleuren het straat- of stadsbeeld opvrolijkt. Het zorgt ervoor dat het straat- of stadsbeeld meer gaat leven en zorgt ervoor dat je beter gaat kijken naar de gebouwen. Willemstad was dan ook een waar feestje voor mij. Niet alleen de handelskade van Punda, maar ook de felgekleurde huizen rondom het Brionplein van Otrobanda…. aan de andere kant!