Willemstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Harmonieus geknipt

Willemstad,
Nederlandse Antillen


Eefje en ik genieten van het relaxte leventje op Curaçao. Het gaat hier een paar versnellinkjes lager dan thuis. De reden waarom we hier zijn, maar af en toe gaan we er toch op uit om het één en ander van het eilnad te zien. Vandaag gaan we naar Willemstad.

Nadat we Punda hebben bekeken gaan we via de Koningin Emmabrug naar de overkant, de andere kant (!!)… naar Otrobanda. Ondanks dat een deel van de bouwvallige krottenwijk is gerenoveerd, zijn er straatjes genoeg te vinden waar dit (nog) niet is gebeurd.
Persoonlijk vind ik gebouwen in verval bijzonder fascinerend. We lopen een beetje rond en ik zie dat één van de woningen een kapsalon is geweest. Met grotere en dikkere letters staat er Barbershop. Mijn fantasie begint te werken en ik zie 4 zingende mannen die wachten tot dat ze aan de beurt zijn.

`Barbershop’ is een, over het algemeen, makkelijk in het gehoor liggende manier van close harmony singing. Waar je close harmony zou kunnen beschouwen als klassieke muziek, gemaakt met alleen de stem, a capella, dus zonder instrumentale begeleiding; is barbershop daar het populaire zusje van. Het wordt in het algemeen aangenomen dat de zangstijl stamt uit de Afro-Amerikaanse cultuur rond 1900, waar kapperszaken (barbershops) belangrijke ontmoetingsplaatsen waren en nog steeds zijn, en waar de mannelijke klanten, wachtend op een knip- en scheerbeurt de tijd doodden door samen te zingen. (bron: Wikipedia)