Willemstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Van A naar B of C

Willemstad,
Nederlandse Antillen


Steeds vaker zie je goede aanbiedingen voor reizen naar de benedenwindse eilanden. Maar wat mensen zich vaak niet realiseren, is dat je vanaf bijvoorbeeld Curaçao relatief goedkoop en eenvoudig naar andere Caribische eilanden kunt hoppen. Zo combineerden wij onze reis naar Curaçao in 2013 met een korte trip naar buureiland Bonaire. Alleen al de moeite waard vanwege het kleine propellorvliegtuigje waarmee je de oversteek maakt.

Op alle ABC-eilanden zijn er verschillende aanbieders die je naar andere delen van het Caribisch gebied kunnen vervoeren. En je hoeft zeker niet binnen de grenzen van ons koninkrijk te blijven. Denk aan St Lucia, Antigua of andere pareltjes in de Caribische Zee. Voor de bovenwindse eilanden is Sint Maarten overigens de beste uitvalsbasis.

Overigens is Curaçao zelf ook meer dan de moeite waard. Op diverse foto's hebben we al laten zien dat je hier prima buiten de gebaande paden kunt reizen. Dat geldt niet voor de hier afgebeelde Handelskade in Willemstad. Rechts in beeld zie je nog net een deel van de bekende pontjesbrug.