Willemstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kleurspoelinkje

Willemstad,
Nederlandse Antillen


Vorige week plaatste ik een foto van in een verval geraakte kapperszaak/barbershop. Met het deuntje nog in mijn hoofd, lopen Eefje en ik weer verder door de krottenwijk. Plots zie ik een bouwkeet. Het zingen is gestopt en mijn interesse verschuift naar de keet.

Zou dit dan het begin zijn, om dit deel van de krottenwijk te gaan renoveren? Het is een zeer kleurige keet, niet zo sober zoals ik ze ken uit Nederland. Ik kijk eens wat beter en het lijkt wel of MacGyver is bezig geweest met de bouwkeet. Er zit een provisorisch dak op; stenen zorgen ervoor dat het geheel in balans- alhoewel balans – blijft en belangrijker nog... dat het geheel blijft staan. Ik kijk nog eens goed en zie dat het een kapperszaakje is, een barbershop. Zou dit barbershop 2.0 kunnen zijn?

Er zit buiten iemand. Zou hij de kapper zijn, of wacht hij op zijn beurt. Wat jammer dat er niet meer wachtenden zijn. Mijn fantasie is weer bezig... en ik zie weer 4 zingende mannen die wachten tot dat ze aan de beurt zijn. Ze gaan in ieder geval verder met het zingen van het eerdere gestarte deuntje!