Sint Maarten

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sint Maarten image

Sint Maarten

Sint Maarten
Nederlandse Antillen
Anja bronius

3 jaar sint maarten update, de ellende van het afgelopen half jaar

Dit is een vervolg op mijn vorige weblogs over sint maarten

Het afgelopen half jaar heeft mij niet veel goeds opgelevert.
Ik ben behoorlijk achteruitgegaan met mijn Parkinson en zit nu aan de top (over de top) van mijn medicijnen.
Met behulp van de mailen met de neuroloog in nederland heb ik steeds mijn medicijnen goed af kunnen stemmen. In maart heeft hij echter aangegeven dat hij me niet verder wil/ kan behandelen omdat hij me niet meer ziet en dat ik beter een arts hier in de omgeving kan zoeken. Hij heeft een laatste voorstel gedaan met betrekking tot het medicijngebruik en ik heb dit in overleg met de huisarts uitgeprobeert. Dit ging helemaal niet goed en we hebben toen besloten, de huisarts en ik, toch op consult bij een neuroloog in de buurt te gaan.

Hier begint de ellende.
Op het moment dat ik een afspraak wil maken, ligt de Ziektekosten voorziening op zijn gat. Ze mogen niemand meer uitzenden naar andere eilanden want het geld is op. Uiteindelijk besluit ik om zelf een afspraak te maken want ik heb echt goed advies nodig.
Een positief puntje: Ik krijg de toezegging dat het toch vergoed wordt. Nu maar afwachten wat en wanneer ik wat terug krijg.

Ik wordt in juli op Aruba gezien door een neuroloog en een neurochirurg. Ze geven samen het advies om een DBS operatie te ondergaan en deze uit te laten voeren in Bogota (Colombia)

Nu begint de ellende weer opnieuw.
De verzekering moet goedkeuring geven en dit ligt nogal moeilijk. Het valt niet onder het basispakket en in oktober 2010 is de verwachting dat de ziektekosten voorziening ophoud te bestaan.
Er moet toestemming komen vanuit Curacao en van het eiland.
Nu wordt er iedere keer weer iets verzonnen waardoor het maken van een afspraak wordt uitgesteld.
In Nederland zit DBS wel in het basispakket en wil men bevestiging van mijn ex-neuroloog dat de ingreep bij mij medisch noodzakelijk is.
Deze arts is echter net op vakantie en komt zo rond 8 september weer terug.
De afdeling waar de neuroloog werkt doet niets behalve melden na meerdere mailtjes en uiteindelijk een telefoontje dat de arts op vakantie is.
De verzekeringsarts geeft hierna min of meer het advies om terug naar Nederland te gaan.
(Hij vergeet even dat ik hier een man en kind heb en dat we hier graag willen blijven, en dat ik in nederland nog veel harder achteruit ga)
Ruud heeft een klacht ingedient bij het ziekenhuis in Nederland dat het idioot is dat niemand waarneemt voor de neuroloog en dat er 2 maanden gewoon niks gebeurt.
Dit heeft effect gehad en afgelopen woensdag heeft de verzekeringsarts te horen gekregen dat men het niet kan beoordelen.
Ik zal daarvoor in Nederland onderzocht moeten worden. De wachttijd na onderzoek , voor de operatie is zeker een half jaar.

Nu heeft hij, de verzekeringsarts, het voorstel bij Curacao en het eiland gedaan om me naar Nerderland te sturen voor een second oppinion.
Dit betekent weer wachten en nog eens wachten.

Ik heb inmiddels een website gelanceerd om te kijken of ik zelf het geld bij elkaar kan krijgen.

Operatie Anja

Ik ben aan het vragen wat de kosten zijn (operatie en vooronderzoek gaan waarschijn lijk zo'n 60.000 Dollar kosten. hier komt dan nog de tickets en het verblijf bij)
Verder ben ik aan het vragen wanneer ik terecht kan.

Ik hoop dat dit in oktober kan zodat ik weer een menswaardig leven terug krijg.
Ik kan gelukkig van mij beste vriendin en schoonvader lenen. Alles wat ik bij elkaar kan krijgen via de site geef ik aan hun terug.

Ik heb verschillende toezeggingen dat mensen dingen voor me gaan organiseren en het eerste beetje geld is binnen.

Jammer alleen dat er mensen zijn die geen begrip hebben en vinden dat ik maar terug naar Nederland moet komen, of mijn huizen verkopen ipv geld vragen.

Onze huizen zijn echter onverkoopbaar en als ik ze verkoop blijft er vrijwel zeker een restschuld over, toch hebben we het geprobeert en zouden het zeker doen als er ee serieus bod op kwam. Op ons huis in Nederland hebben we in 2 jaar tijd welgeteld een bod gekregen. En het huis in Hongarije kan pas verkocht worden als we het 5 jaar in ons bezit hebben, anders gaat de winst naar de belasting en houden we ook daar niks aan over.
En tot slot
zelf een lening afsluiten kan ik niet.

Gelukkig heb ik een vriendin en een schoonvader die me kan helpen.
en ik hoop via de site toch wat geld binnen te krijgen.