Sint Maarten

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

´Fasten your seatbelt please!´

Sint Maarten,
Nederlandse Antillen


Mijn allereerste reis buiten Europa was naar deze Caribische bestemming. De vliegtuigen dalen rakelings boven de strandfanaten van Maho Beach, op weg naar de landingsbaan! Doordat ik er een aantal weken was in verband met mijn stage, had ik snel door op welke dagen de KLM Boeing 747 landde. Een feest om naar te kijken. De landingsbaan is maar 2300 meter en daardoor erg kort. Het opstijgen was ook hele happening, in verband met de ´jetblasts´: de sterke luchtstromen die uit de motoren van het toestel worden geblazen. Daardoor zie je de parasollen de oceaan in waaien! De Boeing 747 vliegt trouwens niet meer naar Sint Maarten sinds oktober 2016. Een Airbus is ervoor in de plaats gekomen.

Wellicht heb je deze foto al eens langs zien komen. Lange tijd geleden heb ik deze met een oud profiel geplaatst. Columbus Magazine heeft hem vorig jaar in de digitale nieuwsbrief gebruikt, dat vond ik fantastisch!

Tip: Sint Maarten, Saba en Anguilla zijn de moeite waard om de donkere dagen in Nederland voor te ontvluchten. Het is er heel relaxt en de stranden zijn zó mooi! Er zijn tal van goede accommodaties met zwembad en er zijn veel (sport)activiteiten te ondernemen voor jong en oud.