Sint Maarten

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Thrillride met Rhinoboats

Sint Maarten,
Nederlandse Antillen


Rhinoboats, ik had er nog nooit van gehoord voor ik naar St. Maarten afreisde. Het zijn op jet ski’s lijkende mini-speedbootjes waar je met 2 personen op kunt. Ze worden rhino’s genoemd omdat de maker ze vergeleek met zijn stevige stoere naamgenoot die in het wild voorkomt. Ze zijn niet kapot te krijgen! Kunnen ze ook omvallen? Ja, dat kan bij hoge uitzondering wel ‘ns voorkomen als je te wild over de golven knalt, zegt de eigenaar, maar meestal gaat ‘t allemaal goed.

We krijgen zwemvesten aan en er schijnen geen haaien voor te komen in deze wateren, dus wat kan ons gebeuren? Er wordt ons op het hart gedrukt achter elkaar te blijven en vooral niet te gaan wave jumpen. Ik vrees dat het een braaf tochtje gaat worden, maar niets is minder waar. Als we de haven uit zijn moet het gas vol open om de leider bij te kunnen houden en onze felle bootjes springen door de golven op de open zee alle kanten uit. Het wordt een kilometerslange thrill ride naar Creole Rock waar we nog even relaxt mogen snorkelen tussen felgekleurde vissen, zee-egels en pijlstaartroggen voordat we aan de spectaculaire terugtocht beginnen.

Het is een geweldig leuke ervaring en absoluut een aanrader! Tijdens de tocht over open zee heb je prachtig uitzicht over idyllische tropische baaien. Helaas is deze trip niet geschikt voor mensen met rugklachten.

Alles wat je op de rhino mee neemt wordt nat en niet gewoon spatwater nat, maar echt doorweekt. Als je wil fotograferen neem dan een camera met onderwaterhuis mee. Ook onmisbaar voor de snorkeltrips!

Hier onder een leuk filmpje van de rhino-trip. Niet door mijzelf gemaakt dit keer, de golven waren te ruw om met één hand sturen aan te durven. Zo te zien op het filmpje was de zee toen rustiger:
[url="http://www.youtube.com/watch?v=9MztjkSGLmI" target="_blank"]http://www.youtube.com/watch?v=9MztjkSGLmI[/url]

Rhinoboats excursie:
[url="http://www.st-maarten.com/index.php/recommended-activities-water2/rhino" target="_blank"]http://www.st-maarten.com/index.php/recommended-activities-water2/rhino[/url]

Lees meer over mijn St. Maarten-avontuur in mijn blog!