Sint Maarten

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sint Maarten image

Cruise Oost Caraiben

Sint Maarten
Nederlandse Antillen
Liesbethstove

Cruise Oost Caraiben

Maandag 13 februari 2017, naar de Dominicaanse Republiek

We gaan een cruise maken door de Cariben en starten op de Dominicaanse Republiek. Een cruise is niet helemaal de stijl van reizen van de gemiddelde Columbus lezer, maar ik wil jullie graag deelgenoot maken van deze bijzondere reis. Met een cruise kan je namelijk op eenvoudige wijze verschillende eilanden aandoen in de Cariben zonder telkens je koffer te hoeven pakken, hotels en transport te hoeven zoeken. Alles ligt in je hut(je) en eten en drinken zijn verzorgd. Je moet alleen wennen aan je medereizigers, maar op een grote boot zijn heus rustige plekjes te vinden.

Tip: Ik kocht de National Geographic travaler gids "the Caribbean, ports of call & beyond". Het boek bevat over elk eiland in de Cariben handige weetjes voor cruisegangers.

We zijn voor het eerst op vakantie zonder onze zoon Nils.
Na twee uur in het vliegtuig realiseerde ik me dat ik het echt heb gedaan, ik heb echt mijn kind thuis achter gelaten. Met z'n slaperige hoofd en z'n gestolen fiets. Wat was hij daar gisteren ontdaan over en wat kunnen we hem daarbij nu niet helpen.

Na zo’n 12 uur in het vliegtuig zijn we veilig geland, wel twee keer, de tussenlanding meegeteld, op Punta Cana in de Dominicaanse Republiek. De sms naar Nils is mislukt, maar hij zag hem waarschijnlijk als een gemiste oproep en belde lief terug. Alles goed, nu kan ons avontuur beginnen.
Op het vliegveld van Punta Cana was het even zoeken naar het juiste busje om ons naar de boot te brengen. Tenminste, de reispapieren beloofden een gereedstaand busje, maar dat busje was er (natuurlijk?) nog niet. Afijn, na een tijdje was er echt een bus waar we braaf met de Nederlandse cruisegangers naar toe sjokten. Na enige misverstand over het hotel waar we heen moesten, beloofde men ons dat deze bus naar het cruiseschip zou gaan. Jammer dat de chauffeur het schip niet kon vinden. Nou, het schip wel, dat zagen we in al z'n grootsheid liggen. Alleen wist hij niet hoe hij er moest komen. De vierde poging was raak. Vlak voor het sluiten kwamen we aan en werden we naar binnen geloodst. Een kort woordje van een hostess en 'veel plezier'.

Het was inmiddels bijna half negen lokale tijd, voor ons was het half twee 's nachts en waren we 18 uur onderweg. Je moet er iets voor over hebben om te cruisen in de Caraïben.
Na twee pogingen vonden we ons restaurant en hebben we gegeten. De ober was minstens net zo chaotisch als mijn hoofd intussen was geworden. Ik hoop dat het morgen beter is, hoofd en ober.

We hebben de drill gemist. Die was of om half negen zoals op de brief in de cabine of om half elf, maar toen zaten we nog te eten. Morgen een nieuwe kans, nu slapen.