Saba beste reistijd

Het weer op Saba

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Saba te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is voor Saba? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Saba

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in de Saba:De beste reistijd voor de Saba is januari t/m april. Het regenseizoen op deze eilandenband in de Caribische Zee valt tussen juni en november. Naast korte maar heftige stortbuien ‘trotseer’ je van juni tot en met augustus ook nog eens temperaturen van ver in de dertig graden. Voor geslaagd eilandhoppen kies je voor een vertrek tussen eind december en april. Wie liever geen orkanen ontmoet, vermijdt de maanden augustus en september.

Reisadvies
Voor de Saba geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
1 augustus Dag van Emancipatie.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Saba

Beste foto's & tips van Saba

'337968' door EvelineKeus '337968' door EvelineKeus

Nederlandse AntillenSaba

Nederlandse AntillenSaba

De hoofdstad van Saba

EvelineKeus

Dit is The Bottom, de hoofdstad van Saba. Je moet weten dat Saba maar ongeveer 1600 inwoners heeft, en dat de 'hoofdstad' van dit eiland dan ook niet groter is dan op de foto te zien. The Bottom is de hoofdstad omdat hier de regering van het eilandje gevestigd is, want het dorp verderop, Windwardside, is het grootst van het eiland.

'485346' door MKamman '485346' door MKamman

Nederlandse AntillenSaba

Nederlandse AntillenSaba

Saba Sunset

MKamman

Als je op Sint Maarten bent en toe bent aan rust, ga dan voor één of twee dagen naar het naastgelegen Saba. Dit is van oorsprong een vulkaan en is in geen enkel opzicht te vergelijken met het drukke (Nederlandse gedeelte van) Sint Maarten. We namen in de ochtend de ferry naar Saba, wat zo'n 1.5 uur in beslag neemt. Meer dan 50 mensen passen er niet op. Het is ook mogelijk om te vliegen, dan land je op de kortste commerciële landingsbaan ter wereld met zowel voor als achter de landingsbaan een steile klif. Not for the faint hearted! Je komt met de ferry aan bij een aanlegsteiger waar de Nederlandse Marechaussee staat te wachten om op de motorkap van hun auto een stempel in je paspoort te knallen:The Unspoiled Queen. We regelden een lift (zo reist men over het eiland) naar onze accommodatie, heerlijke huisjes met uitzicht over zee. Alle huisjes op het eiland zijn overigens wit met rode daken, dat is verplicht! Vanaf daar hebben we twee mooie hikes over het eiland gemaakt, de eerste ging naar de top van de vulkaan, het hoogste punt van het Koninkrijk der Nederlanden met mooi uitzicht over de korte landingsbaan en de naastgelegen eilanden. De volgende dag deden we een hike door primary rainforest, die eindigde bij de meest luxe accommodatie van het eiland, waar we genoten van een heerlijke wandeling na uren gehiked te hebben. Aan het einde van onze eerste hike zagen we deze prachtige zonsondergang, een heerlijke afsluiting van deze mooie dag op dit prachtige stukje 'Nederland'. Kortom, Saba is heerlijk om een paar dagen te vertoeven. Verwacht hier echter geen stranden, die vind je alleen op de naastgelegen eilanden.

'552760' door silly '552760' door silly

Nederlandse AntillenSaba

Nederlandse AntillenSaba

Lavarotsen

silly

Een flinke klim en een gescheurde broek over de lavarotsen aan de kust van Saba leverde dit mooie plaatje op. De tij zwembaden zijn kleine behuizingen tussen de kliffen en rotsen die zijn gevuld met zeewater en zijn het eindproduct van een oude lavastroom. Als het water volledig helder is krijg je een spectaculair uitzicht op het mariene leven, waaronder; verschillende soorten zee-egels, kleine kleurrijke vissen en zee flora. Je hebt ook een adembenemend uitzicht op de Caribische Zee en de noordoostelijke kant van het eiland. Op bepaalde momenten is er een sterke stroming ,vanwege het feit dat de inkomende golven zeer gevaarlijk zijn. Neem contact op met de trail winkel om te weten welke tijden het beste zijn.

Laat kaart zien