Curacao

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Curacao image

Een aantal dagen Blue Bay Curacao

Curacao
Nederlandse Antillen
Rolfdez

Een aantal dagen Blue Bay Curacao

Recent heb ik een reis gemaakt naar Blue Bay Curaçao en ik kan je vertellen dat dit een ervaring is geweest om nooit meer te vergeten. Ik ben niet snel verrast als persoon, maar Blue Bay Curaçao heeft ervoor gezorgd dat ik voortdurend verrast werd. Dat maakte een trip naar Blue Bay Curaçao de moeite waard en ik zal je vertellen waarom.

Blue Bay Curaçao kun je ook wel zien als een groot strand. Het ligt dichtbij de vissersplaats Sint-Michiel en is tegelijkertijd het grootste strand van het eiland. Rond de 18e eeuw werd deze plek omgedoopt tot de Blaauw Plantage.

Mooie villa's op Blue Bay Curaçao

Voor mijn verblijf op Blue Bay Curaçao had ik een mooie villa geboekt. Mijn villa voor deze vakantie had ik geboekt bij Blue Bay Villa. De villa lag op slechts 300 meter afstand van het strand, waardoor ik elke morgen heerlijk een wandeling langs het strand heb kunnen maken. Het terras bij de vakantiewoning gaf me een prachtig uitzicht over de zee en de rest van de omgeving. Zo had ik bijvoorbeeld gedeeltelijk uitzicht over een zoutmeer met pelikanen en flamingo's.

Het strand van Blue Bay Beach

Tijdens mijn trip naar Blue Bay Curaçao ben ik 2 dagen verbleven op het Blue Bay Beach. Dit strand wordt gekenmerkt door talloze palmbomen en witte zandstranden die worden afgewisseld met kleine kiezelsteentjes. Bij Blue Bay Beach ben ik wezen snorkelen en duiken. Maar de mooist ervaring die ik hier heb opgedaan, was toch wel het kajakken op zee.

Blue Bay Beach Golf heb ik zelf niet bezocht, maar ik heb van verschillende medereizigers gehoord dat deze golflocatie zeker aan te raden is. Je vindt hier een 18 holes golfbaan met een schitterend uitzicht over de omgeving. Ook golfliefhebbers kunnen hier prima terecht. Hoewel ik zelf inmiddels een trotse vader ben van een zoontje, was ik dat destijds niet. Maar het is in elk geval veilig genoeg om met je kinderen hier je vakantie door te brengen. Dit heeft alles te maken met het langzaam aflopende strand.

Een aanrader

Ik kan het je zeker aanraden om je vakantie door te brengen op Blue Bay Curaçao. Willemstad is dichtbij en je bent binnen no-time bij de mooiste plekjes in de omgeving. Ik zou het graag nog eens overdoen!

Foto's

8bff3.jpg
8bff3.jpg
Rolfdez