Bonaire

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Eilandhoppen op de Antillen

Bonaire,
Nederlandse Antillen


Eiland hoppen in de Caribbean wie wil dit nu niet!!
Caribisch Nederland bestaat uit zes eilanden en ze zijn gelegen in de Caribische zee nl: Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius.
Officieel heten ze geen Nederlandse Antillen meer maar de benaming Nederlandse Antillen wordt nog gebruikt als verzamelnaam voor alle eilanden in de Caraïbische Zee die tot het Koninkrijk der Nederlanden behoren, ongeacht de uiteenlopende statuten, te vergelijken met de Nederlandse Waddeneilanden die ook geen politieke eenheid vormen.

Op de kaart liggen de eilanden lekker dicht bij elkaar echter in praktijk is dit anders, Aruba, Curaçao en Bonaire liggen op rij langs de kust van Venezuela en de eilanden St. Maarten, Saba en St. Eustatius liggen echter een stuk noordelijker nl. op hoogte van de Dominicaanse Republiek, rechts van de Virgin Islands.
Als je van het ene eiland naar het andere gaat een belangrijke tip : controleer in eerste instantie of je gekozen groep eilanden allemaal bij hetzelfde land horen, zo niet, dan dient je voor elk eiland apart een visum en munteenheid te regelen en vergeet vooral je paspoort niet.
Zo kwamen we in de jaren 90 voor een verrassing te staan toen we van Bonaire naar Aruba gingen en we dachten dat we ook op Aruba konden betalen met de Antilliaanse gulden maar dit kon niet want daar betaalde ze toen alleen met de Arubaans gulden.