Bonaire

Carnival di Boneiru

OutOfTheBlue was hier op 2018-05-31 Gepost op: 2017-03-06 5 reacties.
Carnaval in Caribisch Nederland is een iets ander verhaal dan carnaval in Europees Nederland :P Waar het in ons koude kikkerlandje vooral aankomt op bier zuipen en hossen (heb ik begrepen, heb er zelf niet echt ervaring mee, aangezien bier zuipen en hossen niet echt mijn ding zijn…), lijkt het hier op Bonaire meer op het carnaval in Brazilië of Trinidad. Een bloedhete zon, felgekleurde kostuums, veel veren en glitter. Dweilorkesten zijn ingeruild voor heerlijke Caribische muziek en in plaats van bier vloeit de rum rijkelijk (en ok…. ook wel een klein beetje bier, maar dan wel witbier met limoen…). Afgelopen zondag hadden we al snel de perfecte plek langs de route gevonden. We konden lekker zitten, er waren drankjes en een DJ (die onder luid gejuich van iedereen ook de Nederlandse carnavalsknallers draaide haha iets met een paard in de gang en grote bloemkolen en iets met mexico enzo….). Hier op Bonaire duurt alles nou eenmaal ietsje langer dan in Nederland, dus we hebben een aardige tijd (in de brandende zon) gezeten voordat de optocht langskwam, maar ach… een muziekje en wat alcohol doet wonderen en het was een goed feestje ;) Carnaval duurt hier ongeveer anderhalve week. Het carnaval hier op Bonaire heeft veel overeenkomsten met het carnaval op de andere eilanden hier in de buurt. De eerste zaterdag en zondag zijn de kinderoptochten, zaterdags in Rincon en zondags in Kralendijk. Het tweede weekend zijn de volwassenenoptochten, wederom zaterdags in Rincon en zondags in Kralendijk. Naast deze optochten zijn er ook nog de scholenoptocht, de seniorenoptocht (die begint vanuit het verpleeghuis ;) ) en als afsluiting de lichtjesoptocht ’s avonds laat en de verbranding van ‘King Momo’ om middernacht. Dit klinkt vrij dramatisch, maar dat valt reuze mee. ‘King Momo’ is een grote pop die verbrand wordt als afsluiting van het carnaval, om de goden te plezieren en kwade geesten af te weren. Daarna is er vaak vuurwerk en een groot feest. Aangezien deze afsluiting op dinsdag was (de dag voor aswoensdag) en om middernacht en we de volgende dag allebei weer moesten werken, hebben we dit keer maar even overgeslagen. Wie weet volgend jaar. De optochten waren in elk geval een groot succes en onze camera heeft weer overuren gedraaid.
0
5
Alle blogs van OutOfTheBlue
 

5 reactie(s) bij "Carnival di Boneiru"

 • profile image comment

  Heb het kindercarnaval meegemaakt, het was zo leuk!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2017-03-06 22:39:15
 • profile image comment

  Lijkt me erg leuk om een keer mee te maken, zelfs in de brandende zon!! (mooie kleurrijke foto's!!)

  Door sgtravel • geplaatst op 2017-03-06 16:57:48
 • profile image comment

  Volgens mij verschilt het niet zo veel. Bontgekleurde kleding (daar iets minder stof vanwege het klimaat) een hoop gezelligheid, optochten en veel alcohol zijn toch overeenkomsten haha. Leuke blog weer en altijd leuk om te zien hoe ze het daar vieren.

  Door aticketto • geplaatst op 2017-03-06 14:47:22
 • profile image comment

  Heerlijk

  Door marcvankessel • geplaatst op 2017-03-06 12:57:18
 • profile image comment

  Mooie kleurrijke foto's! Lijkt een beetje op ons jaarlijkse Zomercarnaval in Rotterdam alleen hier zal het weer beter zijn geweest.

  Door ingridkoedood • geplaatst op 2017-03-06 06:40:38

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.