Bonaire

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bonaire image

At the movies

Bonaire
Nederlandse Antillen
OutOfTheBlue

At the movies

Vanavond zijn we voor het eerst sinds we hier op het eiland wonen naar de bioscoop geweest. Naar de “Empire Cinema”. We waren al een tijdje van plan om te gaan, maar er draaide steeds maar geen leuke film. Over het algemeen draaien hier in een bepaalde periode drie á vier films, waarvan minimaal één een kinderfilm is, er is dus niet zo heel veel keus. Hoewel, op dit moment is de kinderfilm “Moana”, lijkt mij een super leuke film maar ik kan het m'n man echt niet aandoen om hem daar mee naartoe te slepen haha. De films die hier vertoond worden zijn wel allemaal net uit, het zijn films die ook in Nederland net in de bios zijn (dat viel me erg mee als ik eerlijk ben…). We hebben nu de film ‘Passengers’ gezien, de première van ‘Fifty shades darker’ is op 9 februari en ‘Beauty and the beast’ komt in maart. Wat ik nog niet verwacht had, alle films zijn in 3D… het gebruik van een 3D bril is gratis, maar je betaalt 45 dollar als je de bril stuk maakt of niet inlevert, voorzichtig zijn dus!

Er draaien meerdere films, maar maar één film tegelijk, er is namelijk maar één scherm. Je hoeft dus niet te zeggen voor welke film je komt, gewoon ‘twee kaartjes’ is voldoende. Lekker makkelijk :) De prijs van de kaartjes valt reuze mee, 11 dollar per stuk (iets meer dan 10 euro) en voor 3 dollar hadden we een behoorlijke bak popcorn. Je kan ook allerlei andere snacks en drankjes kopen en je kunt er zelfs Thais eten. Rook erg lekker, maar wij hadden thuis al gegeten ;)

“Naar de bioscoop gaan” gaat hier niet helemaal hetzelfde als in Nederland. Niemand kijkt bijvoorbeeld raar op als je zelf eten en drinken meeneemt (hoewel er dus ook van alles te koop is) en iedereen gaat hier met een kussentje onder de arm naar de film. De bioscoop is namelijk buiten en je zit op plastic tuinstoeltjes, niet heel comfortabel voor een film die twee uur duurt… Dus ook wij gingen met kussentjes naar de bios, als je hier iemand met een kussentje onder z’n arm ziet lopen hoef je dus niet te vragen waar diegene heen gaat. Je mag trouwens ook je eigen tuinstoel, hangmat, zitzak of wat je maar wilt meenemen. Het is wel bijzonder, zo buiten. Je blijft toch de hele avond hopen dat het niet gaat regenen, je paraplu meenemen is namelijk een beetje flauw voor de mensen achter je… Er vliegt ook van alles in de rondte, helaas een hoop muggen, dus naast drinken en kussentjes ging er ook een bus anti-muggen spray en een vestje met lange mouwen mee. Het is weer eens wat anders… ‘hebben we alles? Ja, tuinstoel, kussentje, muggenpray, we kunnen gaan’ :P

Omdat het buiten is en deze film om 19.00 uur begon (dan is het hier al donker), zie je ook de lichtjes van overvliegende vliegtuigen en mooier nog, heel veel sterren! Helaas heb je natuurlijk geen tijd om daarnaar te kijken als je de film probeert te volgen ;)

Foto's

496ba.jpg
496ba.jpg
OutOfTheBlue