Bonaire

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bonaire image

Bonaire

Bonaire
Nederlandse Antillen
SylviaBonaire

Yoga en wellness aan de turquoise baai van Sorobon

"Als ik denk aan Yoga dan krijg ik al spierpijn. Deze sport is niet gemaakt voor mij. Ik ben te stijf voor yoga. Ik ben een beginneling. Ik kan het gewoon niet."

Dit zijn al mijn excuses vandaag die al door mijn hoofd zijn geschoten omdat ik weet dat ik vandaag mee ga doen aan een yoga klas op het resort waar ik verblijf. Een Yoga en Wellness Resort aan de Caribische zee.

Vanmorgen was ik al wakker voor het licht werd, je slaapt hier in de airco omdat het ook ’s nacht rond de 30 graden blijft. Ik hoor de palmbomen al ruisen en besluit op te staan. Het is 6 uur….

Mijn ontbijt is belangrijk, ik neem aan dat fruit en koffie voldoende moet zijn en zit buiten op mijn terras te ontbijten met een paar suikerdiefjes. Dit zijn kleine zwart-gele vogeltjes die mijn sinaasappel heerlijk vinden. Naast me kruipt sloom een landkrab voorbij.

Ik besef me langzaam waar ik ben. Het Sorobon Beach Resort op Bonaire, de plek waar ik al jaren van droom om samen met man en kids een huisje te huren om te genieten van rust en het buitenleven.

Sorobon Beach Resort moet gewoon de meest relaxte plek ter wereld zijn. Het is een klein Wellness Resort, gemoedelijk en alles draait erom om je het gevoel van rust te geven. De bungalows zitten tussen luxe en basic in, zijn ruim en aangenaam en staan allemaal op een sprong afstand van het strand en de zee en hebben gratis WIFI.

Bij binnenkomst in het resort sta je in het zand, schoenen heb je niet meer nodig tijdens je verblijf. Zonnebrandcrème, een hoed, veel water en een goed boek zijn voldoende de komende dagen.

De yoga start om acht uur in een open ruimte met een kleine waterval vol vogeltjes die aan het badderen zijn terwijl ik mijn best doe om de poses van Ladina na te doen. De les is persoonlijk en zeer professioneel. Ik word doorlopend in de juiste houding geplaatst en gecorrigeerd.

Na de yoga volgt een TRX workout waarna ik zeker weet dat ik elke spier in mijn lichaam ga voelen. Ook daar heeft Ladina een oplossing voor want ze geeft massage op het strand tussen de ruisende palmen.

De rest van de dag breng ik door op de aangename loungebedden onder een cabana aan zee met een goed boek.

Tot mijn verrassing heeft het kleine Courses Restaurant een topkok die een heerlijke gemarineerde vis met salade klaarmaakt voor ons, gezond en echt heel erg lekker.

Dit resort ligt direct naast het populaire Jibe City waar je surflessen kunt nemen en plank en zeil kunt huren. Het bekende Kitesurf strand Atlantis ligt op een kleine 10 minuten rijden en de hele zuidwestkust ligt vol gele stenen welke bekende kant duikplekken markeren als Alice in Wonderland en Margarate Bay.

Dit resort verdient een dikke 10 voor locatie, service en faciliteiten, een echte aanrader voor zowel families als rustzoekers. Een heerlijke plek om te onthaasten en de stress van thuis even te vergeten.