Bonaire

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bonaire image

Boneiru ta Dushi

Bonaire
Nederlandse Antillen
Gerholdt

Boneiru ta Dushi

Als ik lange tijd van huis ben geweest, dan mis ik de azuurblauwe warme zee & de altijd heersende zondagrust. Ik weet het dan zeker, “dat ik op mijn 108ste levensjaar, vanuit mijn schommelstoel vanaf mijn terras, uitkijkend over zee, met een gelukzalige glimlach op mijn vreugdevolle leven terug kijk”.

Ik had een wens, “als ik oud ben, wil ik een 2e huis op Bonaire”. Maar al mijn wensen worden tot nu toe veel te vroeg ingewilligd. Ik ben geboren voor het geluk. Mede door mijn onrust, daadkracht en voortvarendheid zit ik veel te vroeg en veel te jong op de plek van mijn dromen. Voor iemand die snel gewend is aan zijn omgeving, de dagelijkse sleur onverdragelijk is en waarvoor spanning & avontuur onontbeerlijk zijn is een eiland van 300 vierkante kilometertjes cactussen wel erg klein. Wij hebben niet eens een stoplicht, om de besproken levendigheid uit het dorp van Herman Finkers te ervaren. De vraag kriebelt............, kan ik het hier 61 jaar volhouden?

Ik maak geen boswandelingen, neeeh........, ik zweef door scholen vissen & langs kleurrijk koraal. Ik speel tennis op hardcourt banen, ik fiets een rondje eiland en probeer de seizoenverschillen te ontdekken in ons nationaal park; Washington Slagbaai. Als het een dag tropisch regent, dan ben ik blij en geniet ik van een kop warme chocolade melk en een pak speculaasjes. En voor het Kalverstraatgevoel, begeef ik mij in onze 250 meter lange hoofdstraat “Kaya Grandi” tussen de toeristen van een Cruiseboot.

Nee, geen spannende overvallen, wilde stadsritten met bezopen taxichauffeurs of jungle avonturen. Benedenwinds wonen we in een orkaanvrije regio, als de wind draait, ontvang ik een smsje omdat er weer eens iets enerverends valt te melden.

Zonder noemenswaardige veranderingen woon ik vanaf vandaag van het ene op het andere moment weer in Nederland, een bijzondere gemeente van Nederland!!! Dat maakt mijn woonomgeving nog meer bijzonder. Ik hoop dat alle beloofde toekomstige veranderingen ten goede komen aan de bevolking, economie en de infrastructuur.

Foto's

fb430.jpg
fb430.jpg
Gerholdt
806ca.jpg
806ca.jpg
Gerholdt
82828.jpg
82828.jpg
Gerholdt